"Det går inte att gömma sig längre"

Strängnäs IBK fick "bara" med sig 4–4 mot tabelljumbon Bele Barkaby under lördagens bortamatch i Allsvenskans tredje omgång.

Peter Lund och hans Strängnäs IBK fick bara med sig 4-4 mot Bele Barkaby.

Innebandy2019-10-12 22:38

Trots ledning med 3–1 en bit in i första perioden lyckades Strängnäs inte försvara övertaget mot tabelljumbon Bele Barkarby. I stället reducerade hemmalaget med 45 sekunder kvar av perioden.

– Vi hade några riktigt bra lägen i power play men det går inte att gömma sig längre - vi måste göra mål när vi får de chanserna, säger Strängnäs tränare Peter Lund.

I andra perioden kom också kvitteringen 3–3 innan Casper Nilsson på nytt gav Strängnäs ledningen.

Men Barkarby fick sista ordet. Efter att hemmalaget vann en duell på ena kanten släppte Strängnäsförsvaret bevakningen framför mål där Jacob Sagmeister dök upp och med en 1.08 kvar av matchen gjorde 4-4, vilket också blev slutresultatet då övertidsminuterna blev resultatlösa.

– Trots att de tog ledningen med 1–0 så kom vi igång och spelade bra och det var också då vi gjorde tre raka mål. Men sedan skapade vi alldeles för få målchanser och de vi skapade var för mjäkiga, säger Peter Lund och fortsätter:

– Förutom deras kvittering 4–4 är de andra målen riktiga bjudningar av oss.

Men det stora problemet kvarstår, enligt Lund.

– Vi måste kunna släppa in fyra mål och ändå vinna matcher. Det är där problemet ligger och en sådan här match ska vi vinna.

Trots poängtappet plussar ändå Strängnästränaren Peter Lund lite extra för tre gossar.

– Vår tredjelina med Ahmad Aldeeb, Casper Nilsson och Tim Lindgren. De spelade 2–0 i matchen och det var väldigt starkt av dem men samtidigt ett underbetyg till de andra.