Andra raka segern: Det var långt ifrån snyggt

Sex olika målskyttar och ännu en seger mot ett topplag. Strängnäs tog ett rejält kliv i tabellen efter 6–5 mot Hagunda tog och skuggar därmed täten i Allsvenskan.

Pierre Hellström var en av målskyttarna i 6-5-segern mot Hagunda under fredagen.

Innebandy2019-11-01 22:44

– Det var riktigt skönt med tre poäng men det var långt ifrån snyggt, säger veteranen Pierre Hellström bestämt.

Strängnäs fick en pangstart med mål redan efter 30 sekunder genom Adam Nilsson. Laget ökade på ledningen genom Kalle Karlsson och när den första perioden var över hade laget en 3-1-ledning där nämnde Hellström hade skrivit in sig i målprotokollet.

- Det var Pelle (Hansson) som snurrade upp tre Hagundaspelare bakom mål och satte sedan in bollen framför mål. Helt plötsligt stod jag med öppen kasse och det var bara att trycka in den. Men... hade jag inte satt den hade det varit dags att pensionera sig, säger Hellström och skrattar.

Och när det väl flöt på för gästerna Strängnäs kunde Jimmy Eriksson i inledningen av den andra perioden skicka in 4–1. Men kort därefter körde SIBK fast rejält och hemmalaget kunde ta tag sig in i matchen. När det återstod två minuter av mittenperioden hade Hagunda hämtat upp underläget till 4–4.

– Det kan lätt bli så när vi hade en stor ledning. Men Hagunda gjorde det bra och var rätt så luriga där de slog många bollar på chans. Det var många 50/50-lägen, där passen gick också fram till deras spelare och det kändes som att det var en period då vi slappnade av helt och hållet, säger Hellström.

Därför kom SIBK:s 5–4 psykologiskt då Oliver Söderman, retfullt enkelt, tog tag i bollen och skickade upp bollen i krysset med en minut kvar.

Hagunda tappade då mycket av orken och i den tredje perioden satte Rasmus Jansson iskallt in 6–4, tid 9.13, efter att ha lyft bollen förbi målvaktens vänstra axel. Men bara sex sekunder senare kom reduceringen och en viss nerv inföll sig i Strängnäslaget. Trots vissa chanser, plus att Hagunda spelade sex mot fem sista minuten, kunde Strängnäs reda ut det och ta hem säsongens andra seger.

– Hagunda hade i princip hela tredje perioden och vi fick egentligen bara försvara oss. De ville ofta slå de diagonala passen och till slut var de passen rätt lätta att läsa av då vi sjönk ned lite grann.

Två raka segrar och mot två topplag, först Tullinge och nu Hagunda. Hur ska det här sluta?

– Vi har ju tappat lite folk sedan förra säsongen och det har tagit lite tid och få ihop det. Jag tycker vi har tre bara femmor sedan har väl kanske alla tre har fungerat samtidigt men nu börjar alla hitta sina roller.