Hellström: Vi alla måste ta ansvar

Årets start påminner om den för tre år sedan. Men då ryckte SIBK upp sig och det slutade med SSL-kval. Veteranen Pierre Hellström var med då och vet vad som krävs.

Pierre Hellström är tillbaka i spel igen efter ha missat den förra mot Thorengruppen.

Pierre Hellström är tillbaka i spel igen efter ha missat den förra mot Thorengruppen.

Foto: Arkivbild

Innebandy2019-10-25 17:24

– Vi hade så klart hoppats på fler poäng, speciellt då vi har mött en del lag som före säsongen tippades i botten. Men vi har inte haft studsen med oss men heller inte gjort jobbet fullt ut i 60 minuter. Så vi måste knyta näven hårt i fickan och hitta tillbaka till det vi visade på försäsongsmatcherna, säger Pierre Hellström som är tillbaka i spel efter att ha varit febersjuk och missat den förra matchen mot Thorengruppen.

Strängnäs har endast tagit tre poäng på det fyra inledande matcherna och har intagit en plats i de nedre regionerna av tabellen där bara Salem och Umeå har börjat sämre. På lördag väntar serieettan Tullinge hemma i Thomashallen som har fyra raka segrar bakom sig. Så för SIBK handlar det om tuffast möjliga uppgift. 

– Det är mycket poäng kvar att spela om. Spelar vi vårt spel tycker jag att vi kan slå de flesta lagen i serien, även topplagen. Det som vi måste bli bättre på är att minimera våra dippar och inte tappa bollar i onödiga lägen, säger Hellström.

Veteranen, som i vanlig ordning stått för flera mål, har gjort fem på tre matcher. Han vet också att det går att vända dåliga trender, precis som den 2016. Då inledde laget med en vinst på de fem första matcherna och efter en rejäl uppryckning slutade det med SSL-kval samma säsong.

– Det spelar ingen roll om man heter Pierre Hellström och är 38 år – vi alla måste ta ansvar. Det är bara att tänka att det är nu det börjar. Alla poäng ska stanna i Strängnäs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!