Lund hyllar juniorfemman: "Helt fantastiska"

SIBK jagar sjätte raka segern när Umeå gästar Thomas Arena under lördagen.

"Juniorfemman" med Casper Nilsson (bilden), Ahmad Aldeeb och Tim Lindgren får mycket beröm av tränaren Peter Lund.

"Juniorfemman" med Casper Nilsson (bilden), Ahmad Aldeeb och Tim Lindgren får mycket beröm av tränaren Peter Lund.

Foto: Joakim Serrander

Innebandy2019-11-29 12:00

Fem raka segrar, stabilt spel och bara en poäng upp till kvalplatserna. Strängnäs IBK har just nu medvind i den norra allsvenskan. 

– Ja, vi har börjat hitta rätt. Det började redan i matchen mot Thorengruppen (i slutet av oktober) där vi kände att det lossnade, även om vi förlorade den matchen, säger SIBK-tränaren Peter Lund. 

Under lördagen väntar andra raka hemmamatchen i Thomas Arena, där Gävle gick på pumpen förra helgen efter förlängning.

– Det är den match i år där vi varit som mest överlägsna spelmässigt. Men de parkerade bussen och gjorde det svårt för oss.

Mot Umeå IBF på lördag får hemmalaget dock klara sig utan duon Pelle Hansson (skada) och Rasmus "Mini" Jansson (bortrest). 

– Klart det blir ett avbräck att tappa två viktiga spelare. Men vi anser oss ha en bred trupp och nu är det väl dags att visa det.

På tal om bredd. SIBK:s "juniorfemma", bestående av Tim Lindgren, Ahmad Aldeeb och Casper Nilsson, har imponerat stort på tränare Lund.

– De är helt fantastiska och kommer bli hur bra som helst framöver. Kolla bara på hur bra de kompletterar varandra. Tim har styrkan med bollen, "Adde" är otroligt spelsmart och "Cappe" jobbar alltid stenhårt, inte minst defensivt. Det som saknas är lite tyngd och fysik, de hamnar lätt i hörnen när vi möter stora spelare. Men sånt kommer med tiden. 

Umeå är tabelljumbo, ett motstånd som SIBK förväntas slå. Stort. 

– Vi har inte råd att titta i tabellen utan måste vara ödmjuka inför uppgiften. Går vi in med rätt inställning och spelar vårt spel får Umeå det tufft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!