Målkalas när Torshälla vann bottenmöte

Runsten fick lämna Stiga Sports Arena med noll poäng och tio mål i baken. Torshälla tog årets andra seger efter ett ordentligt målkalas, 10–7.

Torshälla IBK tog under lördagen säsongens andra seger när Runsten besegrades i Stiga.

Innebandy2019-10-26 20:24

Bottenmötet mellan Torshälla och Runsten i Stiga Sports Arena var över ganska fort. Hemmalaget rivstartade och gästerna från Gävle hängde inte med alls.

Lucaz Lange inledde målskyttet efter fem minuter och efter det flöt det på. Markus Larsson och Andreas Wisén stod för två mål var fram till 5–0 efter första perioden.

Som om inte det var nog tryckte Rasmus Larsson in 6–0 efter bara 27 sekunder av mittenperioden. Men Runsten kom tillbaka. Åtminstone till viss del. Inom loppet av sju minuter hade gästerna gått fram till 6–4 och skapade viss nerv inför slutronden.

Där såg dock Torshälla till att med tre snabba mål döda hoppet om poäng för gästerna. Slutresultatet skrevs till 10–7 efter att Nicklas Engman satt spiken i kistan.

I och med segern tog sig Torshälla upp på säker mark i tabellen och ligger efter sex spelade matcher på en niondeplats.