Missräkning för Strängnäs i premiären: "Blev stressigt"

En försenad ankomst och avbruten uppvärmning ställde till det för Strängnäs. Därefter blev det förlust i premiären borta mot Kalmarsund på Öland. "Rutinerna rubbades lite", säger tränaren Johan Jönsson.

Hampus Grundel gjorde ett av SIBK-målen i premiären på Öland.

Hampus Grundel gjorde ett av SIBK-målen i premiären på Öland.

Foto: Lukas Abrahamsson

Innebandy2023-09-23 16:49

Strängnäs IBK fick en jobbig premiär borta på Öland.

Redan under själva resan ner till ön blev laget försenade och när laget väl ankom fick de avbryta uppvärmningen tidigare än planerat på grund av en invigningsceremoni av arenan.

– Vi blev lite sena efter att vi gjort en bensträckare, så vi tappade fem-tio minuter redan där och därefter skulle vi av planen tio minuter tidigare för invigningen, så allt blev lite stressat. Rutinerna rubbades lite, säger SIBK-tränaren Johan Jönsson.

Och det smittade av sig även på planen därefter, menar Jönsson.

Hans lag hängde med målmässigt till 3–3 under den första perioden, men spelmässigt var laget inte alls med.

– Vi kom helt fel in i matchen från start och var inte alls med. Det var en bedrövlig första period, men spelar upp oss i andra även om vi inte får in bollen. Men Kalmarsund var otroligt effektiva och mer hungriga än oss, säger Jönsson.

Trots en 6–5-ledning in i sistaperioden lyckades inte SIBK hålla undan. I stället kvitterade Kalmarsund och avgjorde sedan matchen 3.36 in i förlängningen.

– Det blev en grisig match och jag tycker inte att det blir en bra nivå på det hela. Det är någon spelvändning där vi blir tacklade ut över sargen och inte får med oss någon utvisning. Samma sak med målet där vår spelare får fyra slag över klubban innan Kalmarsund kan vända och göra målet efter en rörig situation. Så lite oflyt med domslut och bollstudsar som inte går vår väg spelar in, säger Johan Jönsson.

Hans lag hade också problem med att behärska golvet i den ombyggda hallen och flera spelare klagade på att det var halt.

– Det var ett nytt och fräscht golv, men det var lite glansigt och det kändes som att spelarna halkade runt en del i början. Sen lärde vi oss det mer ju längre matchen led.

Hur stor missräkning är det här för er som har toppambitioner?

– Jag skulle inte bli förvånad om Kalmarsund håller sig kvar, men det är sex lag som åker ur så jag tror att de får det svårt. Men de är jättesugna så här i början och det är inte den enklaste matchen att åka ner hit när man ska resa så långt. Så de kommer att ta sina poäng, och vi åkte hit för att ta tre poäng, men med den nivån vi nådde så var vi nog inte värda mer än en poäng, säger Jönsson.

Matchfakta:

Allsvenskan södra

Kalmarsund U–Strängnäs IBK 7–6 e. förl.

(3–3, 2–3, 1–0, 1–0)

Målskyttar, SIBK: Sebastian Kämpe 2, Tim Lindgren, Lukas Bemström, Hampus Grundel, Adam Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!