SIBK riskerar att tappa poängkungen

Inför förra säsongen hittade Strängnäs IBK:s tränare Peter Lund supertalangen Adam Nilsson i Warbergs reservlag. Nu står SSL-klubbarna i kö för att signa hallänningen.

Strängnäs tränare Peter Lund känner till intresset kring Adam Nilsson. "Vi kan inte hindra klubbarna från att ringa honom men sedan vill vi såklart att han stannar kvar".

Strängnäs tränare Peter Lund känner till intresset kring Adam Nilsson. "Vi kan inte hindra klubbarna från att ringa honom men sedan vill vi såklart att han stannar kvar".

Foto: Arkivbild

Innebandy2019-11-19 11:28

47 poäng blev det första året i SIBK vilket innebar en sjätteplats i poängligan för talangen från Glommens IBK. I har han börjat i samma stil där han har haft en stor roll i Strängnäs uppryckning de senaste matcherna.

Det har gjort att han nu drar till sig intresse från flera SSL-klubbar.

– Ja, det stämmer och det har redan börjat ringa en del. Men just nu fokuserar jag på SIBK så får vi se vad som händer efter säsongen, säger Nilsson som sitter med ett utgående kontrakt.

Klart är i varje fall att poängkungen sitter i ett bra förhandlingsläge men Strängnäs tränare Peter Lund är medveten om intresset.

– Vi känner till det men vi kan inte hindra klubbarna från att ringa honom. Sedan vill vi såklart att han stannar kvar i Strängnäs. Men tar inte vi oss upp till SSL, då får vi acceptera att de spelare som vill ta klivet måste få göra det. Så var det tidigare med Olle (Abrahamsson) och Omar (Aldeeb), säger Peter Lund och fortsätter:

– En kille som Adam Nilsson kommer med tiden att spela i SSL, men vi hoppas att det blir med oss.

Under onsdagens bortamatch mot nästjumbon Salem jagar Strängnäs fjärde raka segern.

– Vi vet att det blir en tuff match för båda lagen har många killar från Södertälje vilket innebär lite derbykaraktär. Men vi känner att vi börjat hitta rätt i spelet och då vore det en missräkning om vi skulle förlora mot Salem, säger Lund som varnar lite extra för Salemsduon Sebastian Thorberg och André Lindman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!