SIBK ska ta revansch i hemmapremiären

Premiärförlust borta mot Sundsvall trots ledning med 7–4 efter två perioder. Nu vill SIBK-tränaren Peter Lund se en bättring.

Strängnästränaren Peter Lund.

Strängnästränaren Peter Lund.

Foto: Arkivbild

Innebandy2019-10-04 13:17

– Det var inte så att vi spelade bländande innebandy och sedan bara slutade. Det var halvknackigt redan från början och det rimliga hade väl varit att vi legat under med 3–2 efter den första perioden, säger Strängnäs tränare Peter Lund.

I stället ledde Strängnäslaget med 4–1 och trots 7–4 i andra perioden vann nykomlingen Sundsvall den svängiga matchen med 11–9.

– De positiva bitarna var att våra målskyttar fick göra mål, Adam (Nilsson), Pierre (Hellström) och Adde (Ahmad Aldeeb). Men det var helt klart en svag insats av oss rätt igenom där vi inte hade hundraprocentig skärpa. 

– Vi har haft ett så bra försvarsspel under träningsspelet tidigare i år, så att vi släppte in sju mål i spel fem mot fem, varav två i powerplay och två när vi plockade ut målvakten, känns lite surt, säger Lund som tycker sig ändå ha sett en uppryckning under den gångna träningsveckan. 

– Det känns som att vi kommer ut med ett helt annat fokus nu i hemmapremiären. 

AIK står för motståndet i Thomas Arena under lördagen och gästerna kommer från en seger mot Umeå i den första omgången. Matchen stod länge 2–2 men med två minuter kvar fixade AIK en 4–3-seger.

– De har duktiga skyttar och spelar ett bågspel där de skjuter långt utifrån och har många spelare mot mål. De spelar klassisk Stockholmsinnebandy som vi brukar kalla det. Jag tycker dock att vi sett lite svagheter i deras presspel där de inte är riktigt tajta och som vi hoppas kunna utnyttja, säger Lund som hoppas Strängnäsborna kommer till Thomas Arena och fyller hallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!