Strängnäs IBK:s goda form håller i sig

SIBK fortsätter att imponera i Allsvenskan. Under lördagen vann laget med 3–2 mot Gävle efter förlängning.

Adam Nilsson och Strängnäs tog två viktiga poäng då de under lördagen vann mot Gävle efter förlängning.

Adam Nilsson och Strängnäs tog två viktiga poäng då de under lördagen vann mot Gävle efter förlängning.

Foto: Arkivbild

Innebandy2019-11-23 21:45

Strängnäs IBK har gått som tåget under november vilket gjort att de är obesegrade i de senaste fyra matcherna. Under lördagen tog de emot Gävle hemma i Thomashallen, i en match som på förhand inte var någon lätt uppgift.

Men det var Strängnäs som började bäst och tog ledningen tidigt genom Lucas Bengtsson. Den första perioden präglades annars mest av utvisningar och kamp tills gästerna med drygt två minuter kvar av perioden förvaltade en straff i mål. 

I andra perioden tog Strängnäs över mer och mer och kom ofta på avslut. I stället var det Gävle som överraskade tog ledningen, tid 10.23. 

– Vi bestämde oss då för att vi skulle ta lite mer enkla avslut och inte skjuta målvakten i magen som det ofta blev, säger Strängnäs poängkung Adam Nilsson.

Kvitteringen kom också innan perioden var över.

– Jag fick ett pass av Lukas Lindgren, tittade upp och slog en diagonalpassning till Rasmus som stänkte dit den i öppet mål, säger Nilsson.

Då den avslutande perioden blev mållös gick tillställningen till förlängning. Väl där kunde Strängnäs avgöra efter drygt fyra minuter till 3–2 genom Rasmus Jansson. Kedjekompisen Nilsson som även där stod för passningen var ändå inte helt nöjd trots att laget tog med sig extrapoängen och nu skuggar topplagen. 

– Vi skulle ha vunnit lite tidigare bara. Jag tycker att vi förde spelet under nästan hela matchen, sköt mycket och hade många bra lägen men vi fick inte in bollen. Det känns ändå som att vi tar det mer på allvar nu än tidigare, vi krigar och kämpar vilket är kul att se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!