Tredje raka SIBK-segern: "Nu känns vi igen"

Strängnäs IBK har fått upp farten i Allsvenskan. Under söndagseftermiddagen säkrades tredje raka segern när Wibax-Piteå besegrades med 5-4.

Under söndagen säkrades SIBK:s tredje raka seger.

Under söndagen säkrades SIBK:s tredje raka seger.

Foto: Simon Uggla

Innebandy2019-11-17 18:13

Efter en halvknackig  säsongsinledning har det äntligen lossnat rejält för Strängnäs IBK. Men tredje raka segern satt relativt hårt inne. 

Gästande Wibax-Piteå tog ledningen tre minuter in i första perioden och såg ut att gå till pausvila med 0–1. Men med bara en(!) sekund kvar av första 20 klev Rasmus Jansson fram och kvitterade. 

– Det var en boll som skickades in mot mål mest på chans, och et gick ju vägen. Såklart skönt att gå in i paus med ett kryss och inte minst mentalt tufft för Wibax-Piteå. De hade varit klart bättre än oss i första, säger SIBK-tränaren Peter Lund. 

SIBK kom ut i andra med helt annan energi och fart. Ganska snabbt tog laget ledningen genom Pelle Hansson. Gästrna kvitterade men Ahmad Aldeeb såg till att det var hemmaledning inför sista perioden. 

– Vi sa i första pausen att vi skulle ta oss i kragen vilket vi också gjorde. Vi var det bättre laget i både andra och tredje perioden, säger Lund. 

SIBK gick ifrån till 5–3 efter halva slutperioden och inte ens en 5–4-reducering kunde stoppa hemmaseger denna kväll. 

– De plockade ut målvakten och hade såklart ett stort tryck under slutminuterna, men vi gjorde rätt saker och de lyckades inte skapa någon riktig chans. 

I och med segern klättrar SIBK upp på en sjundeplats i tabellen, endast en poäng bakom kvalspelsplats. Redan nu på onsdag väntar bottenlaget Salem på bortaplan. 

– Det blir ingen lätt uppgift. De är i desperat behov av poäng så de kommer kriga till hundra procent, avslutar Lund. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!