Åker/Strängnäs chanslöst mot Älta

Åker/Strängnäs hade riktigt stora problem med Älta i HockeyTrean östra B, och föll tungt på hemmaplan med utklassningssiffrorna 0-16 (0-3, 0-6, 0-7).

Åker/Strängnäs HC förlorade mot Älta IF

Ishockey2024-10-11 21:13

- Det är okej, vi är ett nytt lag och behöver tid att jobba oss framåt. Men självklart var det väldigt tråkigt, finns inget försvar för en sådan förlust och alldeles för stora siffror. Men nu kan det bara gå uppåt, kommenterade Åker/Strängnäs tränare Per-Åke Lindholm.

Älta spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5, mål av Lukas Johansson, Emil Söderlund, Charlie Ahlberg, Adam Larsson och Joakim Wahlqvist. Älta var långt ifrån nöjt där. Även i andra perioden var det bortalaget som var starkast. Laget vann perioden med hela 0-6 och ställningen efter två perioder var 0-9.

Älta fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 16-0. Målen i sista perioden gjordes av Morgan Roos, som gjorde två mål, Erik Frendelius, Dennis Löfquist, Charlie Ahlberg, Adam Larsson och Emil Svartbro.

Ältas Adam Larsson stod för sju poäng, varav tre mål, Emil Svartbro gjorde ett mål och fem assist, Emil Söderlund gjorde ett mål och spelade fram till fyra mål, Morgan Roos gjorde tre mål och ett assist, Charlie Ahlberg gjorde tre mål och spelade fram till ett mål, Lukas Johansson gjorde ett mål och tre assist och Erik Frendelius gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Åker/Strängnäs har nu tre poäng efter tre spelade matcher, medan Älta har sex poäng efter två matcher.

Nästa motstånd för Åker/Strängnäs är Trångsund. Lagen möts tisdag 15 oktober 19.00 i Stortorpshallen.