Åker/Strängnäs vann i förlängningen mot Sudret

Åker/Strängnäs väg till seger mot Sudret hemma i HockeyTvåan östra B herr blev allt annat än enkel.

Åker/Strängnäs HC vann mot Sudrets HC

Ishockey2021-10-09 18:16

Först i förlängningen kunde Åker/Strängnäs avgöra till 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Joonas Ruotsaari blev matchhjälte för Åker/Strängnäs med sitt mål i förlängningen.

Segern var Åker/Strängnäs fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Åker/Strängnäs inledde bäst och tog ledningen genom Oliver Skoog efter 6.29, men Sudret kvitterade genom Viktor Greveback efter 10.34. Efter 2.38 gjorde Sudret 1-2 genom Niclas Thomasson.

Åker/Strängnäs kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Joonas Ruotsaari efter 19.01 i andra perioden.

Tredje perioden blev mållös. I förlängningen tog det 2.19 innan Åker/Strängnäs också avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Joonas Ruotsaari, framspelad av Olle Johansson och Ludwig Thellström.

Åker/Strängnäs Olle Johansson hade tre assists.

Sudret ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Åker/Strängnäs leder serien.

Åker/Strängnäs tar sig an Nynäshamn i nästa match hemma söndag 10 oktober 16.00.