Efter avancemanget – tränaren lämnar Å/S

Åker/Strängnästränaren Gustaf Länn följer inte med laget till Alltvåan. Efter en konflikt med styrelsen har 34-åringen på egen begäran brutit kontraktet med omedelbar verkan.

Gustaf Länn lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i Åker/Strängnäs.

Gustaf Länn lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i Åker/Strängnäs.

Foto: Niklas Holm

Ishockey2019-11-18 14:22

Nyligen säkrades avancemang till Alltvåan. Men Åker/Strängnästränaren Gustaf Länn kommer inte att leda laget i vidare kvalspel. Under måndagen meddelade klubben via sin hemsida att Länn brutit kontraktet på egen begäran.

– Det stämmer, säger Länn när tidningen når honom under måndagen.

– Det har varit en väldigt strulig höst för oss. Nu kände jag att det nått en punkt då det inte är värt det längre.

Vad är det som strulat?

– Jag vill inte gå in i detalj på det men jag och styrelsen har inte kommit överens. Det har varit ett energiläckage under en tid nu.

Har det något med uppståndelsen kring drogtesterna (där alla spelare testade negativt) att göra?

– Jag skulle inte säga att det var den avgörande faktorn, men det är klart att den spelar in. Det är en del i summan som gör att jag väljer att kliva av. 

Hur känner du kring det faktum att du lämnar klubben i sticket mitt i säsongen?

– Det är ingenting jag har reflekterat så mycket över faktiskt. Jag tror inte jag har sådan stor betydelse för laget.

Brukslaget knep den fjärde direktplatsen till Alltvåan i den östra division 2-serien. Men laget får alltså spelare vidare utan Länn på bänken.

– Det känns tråkigt men det var såhär det fick bli. Jag känner också ett visst ansvar över de spelare jag rekryterade hit i år. Det har kanske inte riktigt blivit som de blev lovade inför säsongen.

Vad ska du göra istället?

– Jag var otroligt förberedd inför säsongen, jag älskar detta. Dyker det upp en ny tränarmöjlighet som är intressant är jag inte främmande för att hoppa på den direkt.

Det står även klart att backen Marcus Ulf tar timeout från ishockeyn och Filip Sorvoja lämnar för SPAIF. Rikard Rydén kliver in som huvudtränare i Å/S tillsvidare och förhandlingar har påbörjats med tilltänkt ersättare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!