Förslaget till sparkad 17-åring: "Spela med veteranlaget"

Nyligen skrev vi om ett gäng ungdomar som sparkades från sitt lag i Linden för att de, enligt klubben, inte håller måttet. Nu har den ene spelarna fått ett erbjudande om att vara med i veteranlaget. "Efter fyra veckor var det deras lösning för vår son. Det är horribelt", säger pojkens pappa. "Laget som föreslagits är det bästa alternativet", säger ordföranden Simon Persson.

Linden Hockey

Linden Hockey

Foto: Bildbyrån/EK

Ishockey2024-10-08 18:44

Det var i samband med en träning som spelarna fick beskedet att de inte längre får vara med i sitt lag. Förnedrade packade de ihop sina grejer inför kompisarna och lämnade gänget.

Några av spelarna fick erbjudande om att gå ner och spela med yngre killar och nu har en av dem fått ett annat erbjudande i motsatt riktning.

– Jag fick ett samtal från klubbchefen som sa att deras lösning för vår son var spel i veteranerna. Det är horribelt och skrattretande att ens komma med den tanken. Jag sa: "hör du själv vad du säger? Veteranlaget". Klubbchefen påstod att han bara var budbärare men inte från styrelsen utan från laget, säger spelarens pappa och fortsätter:

– Fyra veckor efter att sonen fick lämna laget var det deras lösning och det är ju anmärkningsvärt. Är det här verkligen klubbens syn på hur man hanterar ungdomshockey? Styrelsen har ju kört ner huvudet i sanden i den här frågan. Så min fråga är, vad tycker styrelsen om det här och hur de hanterat händelsen med grabbarna som inte fick vara kvar i sitt lag? Tycker styrelsen att det är okej att behandla grabbarna som de gjort?

Vad sa sonen när du berättade om erbjudandet om att få spela med veteranerna?

– Han skrattade ju lite och sa att det här känns ju jättekonstigt och han sa också "ska jag spela med folk som är lika gamla som du farsan?" Han har inget emot personerna i laget men det är själva grejen. Det är ju fullvuxna män som spelar i veteranerna och de väger ju ganska mycket mer än en 16-17-åring, säger pappan.

Från Lindens håll anser man att erbjudandet inte är konstigt. 

Är det rimligt att bli erbjuden en plats i veteranlaget när du är 17 år?

– Verksamheten som bedrivs i Sméhallen omfattar flera lag och föreningar på olika nivåer. Laget som föreslagits är det bästa alternativet som vi har i vår förening eftersom spelaren i fråga har spelat ishockey i fyra säsonger, skriver Lindens ordförande Simon Persson i ett sms till tidningen.

Han fortsätter:

– Eftersom juniorverksamheten precis ”kommit på fötter” har vi inte numerären att ha fler lag ännu men det kommer förhoppningsvis att komma om utvecklingen fortsätter som den gör nu.

Hur tycker du att ni i klubben skött händelsen med spelarna som fick sparken från sitt lag i samband med en träning?

– Det som hänt, och som vi tidigare har meddelat, har vi tagit åt oss av och jobbar just nu med förändringar i processen med fastställandet av trupper. Vi vill givetvis inte att någon spelare oavsett A-lag eller ungdomsspelare ska ha eller få en dålig upplevelse att vara i vår förening, säger Persson. 

Pappan tycker det är, som han uttrycker det, "bekymmersamt att klubben inte haft ett vettigt samtal med grabbarna" och att "klubben inte bett spelarna om ursäkt för behandlingen".

– Vi lär våra egna barn att om du har gjort något dumt ska du ju be om ursäkt. Man säger ju inte bara att det blev lite tokigt och sen går vidare. Man måste vara en förebild som vuxen.

Hur mår din son nu?

– Han mår bra men tycker att det är skittråkigt att inte få spela hockey. Han älskar verkligen det och få vara med på träningarna och i gemenskapen. Det här har varit en stor del av hans liv, säger pappan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!