Här dyker profilerna upp – som tifo på Hovet: "Rörd"

Pappa "Lelle" och sonen Jimmy Jansson är stora profiler i Eskilstuna. I fredags blev de föremål för ett tifo i Djurgårdens allsvenska premiär på Hovet. "Jag blev rörd", säger Lelle Jansson.

Jimmy och "Lelle" Jansson blev avbildade på tifot under Djurgårdens hockeyallsvenska premiär mot Björklöven.

Jimmy och "Lelle" Jansson blev avbildade på tifot under Djurgårdens hockeyallsvenska premiär mot Björklöven.

Foto: Bildbyrån/Arkivbild

Ishockey2023-09-26 08:27
undefined
Hela tifot på Hovet, föreställandes Guifprofilen Jimmy Jansson och hans pappa "Lelle".

Djurgårdens allsvenska hockeypremiär ramades in av ett fullsatt Hovet, 8 094 åskådare, och slutade med en Djurgårdenseger med 5–3.

Men för tre personer blev besöket extra speciellt.

Inför nedsläpp hade nämligen hemmafansen förberett ett stort tifo föreställandes Eskilstunabon Lennart "Super-Lelle" Jansson, sonen och förre Guifspelaren Jimmy Jansson samt "Lelles" barnbarn.

– Det var stort, det var jävligt stort. Jag visste ingenting men alla mina kompisar och hela släkten visste om det. Även min fru, som var i Kroatien, visste om det. Så alla visste om det, förutom jag, säger "Lelle" Jansson till Eskilstuna-Kurirens sportpodcast.

"Lelle" Jansson satt längst fram på Hovets VIP-avdelning i fredags när tifoöverraskningen rullades upp framför honom. 

– Jag tänkte: "Fan, vad är det där för något?" Jag fattade ingenting. Det var ju en gammal gubbe med käpp och två ungdomar, min son Jimmy och mitt äldsta barnbarn Josef. Och jag pratade med honom i morse, och sa: "Josef, du vet väl att du var på tifot i förrgår?" Och han blev skitstolt, han skulle berätta för alla han kände. Jag fick gåshud jag med, det var fint också.

undefined
Jimmy och Lennart "Lelle" Jansson efter en Guifmatch i Sporthallen 2001.

Förklaringen till att Eskilstunaprofilerna blev föremålet av avbilda i premiärtifot går långt tillbaka i tiden.

En av de ansvariga i Djurgårdens tifogrupp är son till en person som jobbade tillsammans med "Lelle" Jansson på brandkåren. Och det var Lelle som fick sonen att bli Djurgårdensupporter som ung.

– Själva bilden har de satt ihop själva och jag fick ett sms av honom, Pierre som han heter, där det stod: "Tack ska du ha för att du har varit en stor inspiration för mig att bli Djurgårdare". Det var stort, jag blev rörd, säger Lelle Jansson.

Hur blev du så stor i Djurgårdenkretsar? 

– Ja, det verkar som att jag blivit stor. Min fru brukar fråga när jag kommer hem från matcherna: "Vilka träffade du i dag då?" Då brukar jag svara: "Ja... Kolla publiksiffran så ser du..." Så det är rätt många jag känner, jag har gått på både ishockey och fotboll sedan 1963.

Hur högt rankar du det här ögonblicket bland dina minnen kopplade till Djurgården?

– Ja, du... Det är svårt att säga. Jag har ganska många minnen, men det här är ganska högt. Men 2011 så blev jag årets fotbollssupporter i Djurgården, det är också ganska högt.

Du kan lyssna på hela avsnittet från Eskilstuna-Kurirens sportpodcast på Spotify!

undefined
Lennart "Lelle" Jansson är en stor profil i Djurgårdenkretsar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!