Linden blev nollat i Sméhallen

Linden gick helt bet på att överlista en "levande" vägg. Stor matchhjälte i Sméhallen på söndagen Borlänges målvakt Alexander Johansson som motade 42 puckar. Masarna gjorde samtidigt ett mål vardera i de inledande perioderna och vann med 2-0.

Linden fick stryk med 0-2 när Borlänge gästade Sméhallen under söndagen.

Ishockey2019-12-01 19:08

Förlusten var förstås supertung för hemmalaget. Som dominerade tillställningen från första till sista nedsläpp. Det handlade om klasskillnad, tabelltrean hade svårt att freda sig för Lindens fartfyllda attacker. Men där bak hade man ju briljante Johansson som svarade för ett otal "svettiga" parader och även hade marginalerna på sin sida ett par gånger då Lindenspelarna redan "räknat in" fullträffar. Bland annat i samband med inte mindre än sex numerära överlägen. Då handlade det inte enbart om ineffektivitet utan också om ren och skär otur.

I den första tredjedelen dominerade hemmafavoriterna totalt,  en ledning på två, kanske tre, mål hade speglat händelserna. På resultat-tavlan stod emellertid orättvisa 0-1 som skickades in med knappt fem minuter före sidbytet.

Sex minuter i power play hjälpte ej!

När sedan Hugo Ollila i början av andra perioden blev tufft utvisad fick Anders Olsson plocka ut trissan för andra gången. Effektiv avslutning efter hårt tryck och därmed var hela matchens målproduktion över.

– Jag är helnöjd med prestationen. Tycker att vi gör säsongens bästa match sett över 60 minuter. Att det sedan inte räcker till poäng är bara att beklaga.

Tränare Joakim Lundholms analys var kristallklar.

– Det går inte att vara helt missnöjd när laget presterar så här bra hockey. Har inget att klaga på egentligen mer än att målen saknades.

I hemmakabyssen var det självfallet mungiporna neråt. Möjligen inte hos backen Oskar Klockerud. 22-åringen gjorde säsongens främsta insats och fick välförtjänt priset som främste hemmaspelare.

– Ja, det gick riktigt bra för mig. Men förlorar man går det inte att vara glad. Gör man inga mål är det ju omöjligt att vinna.

Lite tröst kunde han hämta i den varukorg med gotter som han erhöll efter "eld upphör".

Tre matcher återstår i Hockeyettan. För att bli sexa och få  flest bonuspoäng inför 18 matcher i Fortsättningsserien krävs det förmodligen full pott för Linden.

I Nyköping på fredag är i så fall en seger nödvändig.