Lindentränaren: "Grymt att vi blev poänglösa"

Linden gjorde säsongens hittills främsta kämpainsats i Mariestad. Den hade varit värd bättre öde än uddamålsförlust, 1-2, på söndagen.

Linden föll borta mot Mariestad under söndagen.

Linden föll borta mot Mariestad under söndagen.

Foto: Arkivbild

Ishockey2019-11-03 19:31

Det hör inte till vanligheterna att en tränare är nöjd efter att ha förlorat men Jocke Lundholm öste beröm över hela laget även om han och spelarna grämde sig över utebliven poäng.

– Grabbarna visade en härlig inställning och offrade sig helhjärtat. Vi skakade serieledarna och var ytterst nära kvittering i slutminuterna. Det hade varit rättvisare resultat.

– Dessutom är det inte alls säkert att deras segerpuck var inne utan tog i ribban. Det gick dock inte att se ens på tv-bilderna.

Bara positiva tongångar alltså. Och i stort sett enbart plusfaktorer.

Inte ett baklängesmål i box play.

– Har vi gnuggat ett tag nu och det var kul att det fungerade. En "sparbössa" framöver. Vi slipar också på vårt power play som också börjar bli vasst.

I den här duellen kom dock ingen fullträff under utvisningar.

Nyförvärvet Lukas Carlsson från Huddinge klev in direkt och tillförde kraft och energi i försvaret. Han blir en tillgång med lite mer acklimatisering. Fast fyra utvisningar i sin nya klubb var förstås ett litet minus.

– Två som han inte borde fått. Vi hade definitivt inte domarna med oss.

Långtidsskadade Johan Cederberg är med i leken igen och är stark i offensiven. Också ett sparkapital med potential. I blott sin andra division 1-match kom han med i målprotokollet för första gången och det ger garanterat ökat självförtroende. Med ett snyggt handledsskott i krysset kvitterade han tidigt i tredje perioden efter en soloinbrytning från ena hörnet. Nu hjälpte det inte, drygt fyra minuter senare föll 2-1 till hemmapublikens, över 1 000 personer, förtjusning.

Sedan visade målvakten Anders Olsson fortsatt lysande form, parerade 36 av 38 skott och fick för andra matchen i rad pris som bäste man i Linden:

– Det är en sak att vara bra och nöjd med sig själv men det är grymt att vi blev poänglösa.

– Personligen känns det i alla fall som jag tagit ett par kliv framåt och börjat trivas på den här nivån. Det är framför allt tålamod, snabbhet och mitt sätt att täcka målet som blivit bättre. Men det är alltid enklare att stå i mål om man som nu har jättestor hjälp av utespelarna. De har framför allt blivit skickliga på att täcka skott.

I söndagsmatchen saknades Alexander Sollén, Stefan Gråhns och Oscar Pettersson. De två sistnämnda spelar förhoppningsvis på onsdag då Grums gästar Sméhallen. Däremot dröjer comebacken ett tag för justerade Sollén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!