Malmötränaren sågar defensiven: "En cirkus"

Två perioder med högklassig ishockey i anfallszon hjälpte inte Malmö. Efter 60 minuter stod ett effektivt Växjö som segrare.
–Försvarsspel existerade inte i vårt lag, säger Malmötränaren Joakim Fagervall efter förlust med 3–5.

Joakim Fagervall var besviken efter förlusten mot Växjö.

Ishockey2021-10-28 21:42

Matchbilden under matchens första halva var entydig – Malmö briljerade stundtals i offensiv zon mot ett Växjö som tvingades förlita sig på spelvändningar.

Växjö tog ledningen och Malmö kvitterade, tre gånger om. Målskyttar var Pontus Holmberg, Tobias Rieder och Richard Gynge i Växjö medan Kalle Östman, Emil Sylvegård och Carl Söderberg stod för Malmös baljor.

– Det speglade inte matchbilden, Malmö var bättre än oss, medger Växjös lagkapten Erik Josefsson.

"Det smärtar mest"

I slutet av den andra perioden kom Växjös avgörande ryck. Först blev Pontus Holmberg tvåmålsskytt. Sedan följde backen Ludvig Claesson med upp i offensiv zon och avslutade anfallet med att göra 5–3. Noterbart är att samtliga fem småländska mål kommit som ett resultat av plötsliga spelvändningar.

– Offensivt bra, vi spelar väldigt bra med puck. Defensiven, en cirkus. Det smärtar mest, att det ser ut som det gör defensivt, säger Joakim Fagervall.

Fyra av fem Växjöpuckar i mål gick mellan benen på Malmömålvakten Daniel Marmenlind.

– Jag vet inte om det var med i scoutrapporten, säger Erik Josefsson.

Inte ens det faktum att Malmö före matchen presenterade ett meriterat nyförvärv, i form av tidigare NHL-forwarden Magnus Pääjärvi, blev till någon omedelbar uppmuntran för Fagervall.

– Hoppas han (Magnus Pääjärvi) är bra defensivt, säger Malmötränaren ironiskt.

I den tredje perioden kom Malmös tidigare så frejdiga offensiva spel av sig helt.

– Vi blev tomma på idéer, säger Joakim Fagervall.

Växjö hittade sin väg att vinna genom att ställa om snabbt, vara effektiva och sedan stänga ned sin motståndare.

Sex raka segrar

– I tredje perioden kom vi upp i nivå. Det är en styrka vi har, att kunna stänga ned matcher, säger Erik Josefsson.

Joakim Fagervall gav aftonen en sista chans genom att plocka ut sin målvakt, men förgäves.

Resultatet innebär att Växjö nu tagit samtliga av de senaste 18 poäng som stått på spel i SHL-matcher mot Malmö.

– Det har jag inte tänkt på. Det är tajta matcher, vi tar de poäng vi får, säger Erik Josefsson.