"OP" matchvinnare för Linden i förlängningen

Oscar Pettersson är med för att göra mål. På fredagskvällen i Sméhallen gjorde han 3–2 till Linden i förlängningen.

Lindens målvakt Anders Olsson lägger handsken på pucken.

Lindens målvakt Anders Olsson lägger handsken på pucken.

Foto: Krister Rubensson

Ishockey2019-10-11 21:36

– Jag sökte egentligen en passning när jag fick pucken men hade ingen att spela till så det var bara att försöka själv, kommenterade "OP".

– Skönt att få avgöra och det kan nog bli fler pytsar framöver nu när jag börjar komma in i division ett-tempot.

Varför inte i söndagens match mot Borlänge på bortais. Det behövs rejäl poängförstärkning om inte ambitionen att nå Allettan ska krascha.

– Alls ingen omöjlig uppgift. Vi kan bättre och har hyggligt självförtroende.

Efter 2–2 vid full tid fick Linden en gratischans att avgöra division I-mötet med Surahammar. Gästerna drog på sig en onödig utvisning efter 1.32 och blott två sekunder återstod av den när Oscar slog till.

Krampaktig hockey, svagt passningsspel och få målchanser. Så lätt kan första 20 i Sméhallen sammanfattas där Linden i alla fall skaffade sig två goda möjligheter genom Oscar Pettersson och Alexander Larsson.

Upptakten av mellanperioden gick i dur för hemmalaget.

Hugo Ollila forecheckade till sig trissan, passade vidare till Andrés Staforelli som enkelt kunde raka in 1–0 efter 1.50 och 50 sekunder var det dags för nästa nätkänning. Cristopher Norlin halvmissade en passning som blev perfekt på Andreas Solléns klubblad och han placerade skottet högt till höger om Surakeepern.

Förväntade 3–0 mäktade man dock inte med. I stället kom reduceringen till 2–1 som en kalldusch. Veteranen Conny Strömberg trasslade in en kontring, för övrigt hans första mål för Surahammar, och gästerna hade även bud på kvittering när Linden inte lyckades hålla trycket uppe.

Den kom i stället efter 7.11 i slutakten genom Oscar Forsman-Larsson, assisterad av outtröttlige Strömberg. Fullträffen inte helt oväntad sedan hemmalaget inte åstadkommit speciellt mycket under två raka power play.

– Inte bra av oss där och som helhet är jag mer nöjd med två poäng än totalinsatsen, summerade tränare Jocke Lundholm.

– Den dåliga isen missgynnade oss och som matchen gestaltade sig är jag nöjd med att vi vann. Att tappa 2-0-ledning kan vara frustrerande men jag tycker ändå att grabbarna visade karaktär och ville avgöra. Det lyckades ju också även om det satt hårt åt.

Med få undantag kom alltså Lindenspelarna inte upp i normal standard. Ingen skugga dock över Anders Olssons insats i kassen – han utsågs välförtjänt till bäste hemmaaktör och framåt blixtrade det emellanåt om Andrés Staforelli och Alexander Sollén som bara blir bättre och bättre.

Hockeyintresset i Eskilstuna är det sannerligen inget fel på. Trots att det går halvtrögt för Linden. 502 åskådare är inget annat än imponerande.

Däremot borde aktörerna kunna bjudas på ett bättre underlag framöver. Ismakarna får underbetyg.

Andrés Staforelli firas efter 1–0-målet.
Andrés Staforelli firas efter 1–0-målet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!