Rögle avgjorde derbyt i förlängning

Det brukar bli jämna Skånederbyn i SHL. Kvällens match, mellan Malmö och Rögle, blev inget undantag. Matchen avgjordes först i förlängning, och tabelltvåan Rögle vann med 4–3.

Rögles Adam Tambellini avgjorde Skånederbyt.

Ishockey2021-11-25 21:41

Adam Tambellini avgjorde 2.54 in i förlängningen då han fick en smörpass framför mål av Ted Brithén, hans nionde för säsongen.

– Målskyttet känns bra, jag har självförtroende, säger Tambellini till C More och kommenterar det faktum att bara uddamålet skiljde för fjärde gången i derbyt.

– Varje gång vi möter dem blir det jämnt. Idag tog det tid för oss att komma igång, det var en bra comeback av oss.

Efter Frölundas förlust (1–5 mot Örebro) är Rögle bara en poäng bakom serieledaren. Malmö är kvar på elfte plats, fortfarande två poäng till slutspelsstrecket.

– Det gör ont som fan att förlora matchen på det här sättet. Vi spelar kladdigt, säger Malmö-tränaren Joakim Fagerwall.

– Vi har tillräckligt bra spel för att vinna matchen, men börjar slarva och blir ängsliga.

Storpublik

Skånederbyt skulle bli Malmös chans att förbättra situationen i SHL, där man förlorat i sju av de tio senaste matcherna.

Och det började bra inför storpubliken, 10 569 åskådare. Malmö gjorde 1–0 efter fem minuters spel, Eric Engstrand gjorde målet.

Med halvminuten kvar av perioden kvitterade Rögle genom Ludvig Larsson, som gjorde målet med tre sekunder kvar av ett numerärt överläge.

– Jag visste att det bara var några sekunder kvar av powerplay och försökte bara lägga pucken på mål för att sen kunna åka och byta, säger Larsson till C More i första periodpausen.

Två mål av Larsson

Andra perioden bjöd på tre mål. Malmös Carl Persson gjorde 2–1 i powerplay och Ponthus Westerholm utökade till 3–1 halvvägs in i matchen.

Ludvig Larsson satte reduceringsmålet två minuter senare, hans andra mål för kvällen.

Det gick inte mer än 1.41 av den tredje perioden förrän SHL-tvåan Rögle kvitterade. Dennis Everberg lyckades vända runt hårt markerad framför mål och sätta pucken i mål.