Röglestjärnan: "Har längtat hela sommaren"

Han straffade Djurgården när Rögle satte in det matchavgörande rycket. Efter fyra segrar på sex raka bortamatcher i inledningen av SHL-säsongen får forwardsstjärnan Dennis Everberg och hans Rögle äntligen vända hemåt.
–Man har längtat hela sommaren, säger Rögles landslagsforward efter 4–1-segern på Hovet.

Dennis Everberg gratuleras efter sitt 2–0-mål på straff i segermatchen över Djurgården.

Ishockey2021-10-07 21:26

Vårens SM-finalist har inte spelat i hemmaarenan sedan i finalserien mot Växjö i maj. Catena arena byggs ut och blir helt klar först till våren, men är nu så pass redo att den är i spelbart skick.

Biljetterna till hemmaderbyt mot Malmö på lördag såldes slut på 90 sekunder.

– Vi hade nog kunna sälja ut den flera gånger om, säger Everberg.

Han gjorde det matchvinnande andra målet för Rögle mot Djurgården när Skånelaget gick ifrån till 3–0 inom loppet av 3.39 i början av den andra perioden.

"Inget att snacka om"

Everberg krokade i den jagande Djurgårdsbacken Marcus Högströms skridsko på väg mot ett friläge. En sammanstötning som hemmatränaren Barry Smith viftade undan som en "hockeysituation som inte var straff".

Everberg är av annan åsikt.

– Jag blir ju fälld av hans fot, så det är inget att snacka om, säger Rögleforwarden som själv slog straffen hur säkert som helst.

Han lade över pucken från forehand till backhand och satte den högt bakom hemmamålvakten Mantas Armalis efter 1.19 av andra periorden.

Då hade hårdskjutande Adam Tambellini gett Rögle ledningen bara 57 sekunder tidigare och när klockan stod på 4.01 slog Ted Brithén in en retur från Armalis fram till 3–0. Anton Bengtsson fastställde sedan 4–1 i sista perioden.

Efter de tre snabba fullträffarna var Djurgården ett slaget lag – för fjärde matchen i rad.

Rögle har spelat in elva poäng på sex bortamatcher.

– I dag kändes det bra, vi gör en bra match. Men tittar man tillbaka så har vi varit lite slarviga i vissa matcher, vi är inte riktigt där vi vill vara ännu, säger Everberg.

"Vi är bräckliga"

Djurgården, där Paul Carey gjorde det enda målet, är näst sist i tabellen och inte ens NHL-meriterade nytillskottet Peter Hollands debut kunde lyfta Stockholmslaget. Djurgården har förlorat tre av höstens sju matcher med oförklarliga dippar under kortare perioder av matcherna. En tendens som nye tränaren Barry Smith grubblar över.

– Om jag visste svaret skulle jag fixa det. Det handlar om självförtroendet, vi är bräckliga. När vi släpper in ett blir vi skakiga och så kommer nästa, säger Smith.

Djurgårdens dåliga start verkar också ha fått supportrarna att tappa sugen. I sin andra hemmamatch efter att publikrestriktionerna lyfts kom bara 4 200 åskådare.