Stabil Lindenseger mot jumbon

Linden gjorde sin plikt i onsdagskvällens färglösa division 1-match i Surahammar. Tabelljumbon led ett nytt nederlag, i den fortsatta jakten på sjätteplatsen triumferade gästerna med 4–1.

Linden vann mötet med jumbon Surahammar under onsdagskvällen.

Linden vann mötet med jumbon Surahammar under onsdagskvällen.

Foto: Anders Nilsson

Ishockey2019-11-27 21:21

I allra högsta grad inblandad i samtliga Linden-fullträffar var allt piggare Johan Cederberg. Han prickade själv in tvåan, noterades för en assist till "fyran" men blev av någon oklar anledning blåst på sina framspel till de båda övriga.

Spelmässigt alltså ingen höjdare men gedigen arbetsinsats och två mål i numerärt överläge uppskattades av tränaren Joakim Lundholm.

– Vi uppfyllde målsättningen att vinna och då måste man vara nöjd. De två sista perioderna helt okej.

På söndag väntar Borlänge på hemmais. Då måste det till en rejäl förbättring för nya poäng.

– Definitivt men jag vet ju att vi kan bättre och det blir en helt annan match då.

Försvarsmässigt fungerade det i alla fall stabilt och Surahammar skapade inte särskilt många möjligheter, möjligen med undantag av ett par power play. De korta anstormningarna reddes ut. Däremot fick hemmalaget ett lite onödigt reduceringsmål i slutet, en puck som med knappt styrfart gled över linjen. Oliver Eriksson hade förtjänat att hålla säsongens första nolla.

Efter en trög inledningsperiod blev det lite bättre fart på gästerna som ökade på från 0–1 till 0–3 och under andra tredjedelen noterade förbluffande 14–1 i skott på mål.

I slutronden sjönk kvalitén igen men när Linus Ageborg pricksköt 0–4 var i alla fall trepoängaren ett oomkullrunkeligt faktum.

Matchen dömdes av Niklas Johansson. Inte med bästa vilja i världen kan man påstå att han var "bäst på plan".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!