Tuff match slutade med seger för Åker/Strängnäs mot Nynäshamn

Det svängde i matchen i HockeyTvåan östra fortsättning B herr mellan Åker/Strängnäs och Nynäshamn i Åkers Ishall.

Åker/Strängnäs HC vann mot Nynäshamns IF HC

Ishockey2023-01-24 21:08

Bortalaget Nynäshamn hade ledningen i början av tredje perioden, med 3-2, men Åker/Strängnäs vände matchen och vann till slut med 4-3.

Gustav Sultan blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 16.08 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Åker/Strängnäs inledde bäst och tog ledningen genom Christopher-Robin Ericson efter 3.27, men Nynäshamn kvitterade genom Jesper Voss. Och Nynäshamn hann också ta ledningen, genom Christian Wallier. Nynäshamn tog ledningen med 1-3 genom Oscar Sinnby efter 11.23 i andra perioden och kom allt närmare segern.

Åker/Strängnäs reducerade dock till 2-3 genom Gustav Sultan efter 19.44. 1.21 in i tredje perioden slog Axel Vikberg till på pass av Emil Jordahl och William Nordgren och kvitterade.

Efter 16.08 nätade Gustav Sultan återigen framspelad av Stefan Gråhns och Christopher-Robin Ericson och avgjorde matchen.

Oscar Sinnby gjorde ett mål för Nynäshamn och spelade dessutom fram till två mål.

Åker/Strängnäs har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Nynäshamn har en vinst och fyra förluster. Det här var Åker/Strängnäs andra uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Åker/Strängnäs ligger på andra plats i tabellen, och Nynäshamn är på sjätte och sista plats.

Fredag 27 januari 19.30 spelar Åker/Strängnäs borta mot Värmdö.