Ullmark höll nollan trots oväntat problem

Bostons Linus Ullmark höll nollan när San Jose besegrades med 4–0 i nattens NHL. I den tredje perioden hände det oväntade: en skridskoskena lossnade. –Jag är bara glad att de inte sköt, det är så mycket enklare när man står upp, säger Ullmark.

San Joses Alexander Barabanov lyckas inte ta pucken förbi Linus Ullmark i Bostonkassen.

Ishockey2023-01-23 05:54

Åtta minuter in i den tredje perioden fick Linus Ullmark problem när en av hans skridskoskenor lossnade.

– Det har inte hänt tidigare. Det var konstigt, jag hade ingen tanke om vad jag skulle göra. Jag kunde inte reglerna heller, säger Ullmark efter matchen.

Domaren kan inte blåsa av bara för att målvakten tappar en skena, konstaterar Ullmark.

– Jag är bara glad att de inte sköt. Det är så mycket enklare när man står upp.

Lagkamraten Jeremy Swayman klev tillfälligt in i hans ställe och gjorde en räddning under de två minuter och 28 sekunder som Ullmark behövde för att lösa skridskoproblemet.

Ullmark själv motade 17 puckar under matchen.

Bostons första mål stod Hampus Lindholm för, drygt sju minuter in i den första perioden. Han svarade även för en assist.

San Jose hade inte ett skott på mål förrän efter tio minuter, då Ullmark räddade ett slagskott av Jaycob Megnas från blålinjen.

Även Charlie McAvoy, Nick Foligno och David Pastrnak gjorde mål.

Boston har därmed vunnit fem matcher i rad.