Kajsa Björe föll på kombinationen

Hinder precis vid väggen, i höger varv, då ville Copa Cabana inte vara med längre. Det som såg ut att bli en guldfajt blev nu en åttondeplats på JSM för Kajsa Björes del.

Det blev ingen JSM-medalj för Kajsa Björe. Nu får hon i stället sikta in sig på att ta en plats i Göteborg.  Hon har chans både med Copa och Matilda.

Det blev ingen JSM-medalj för Kajsa Björe. Nu får hon i stället sikta in sig på att ta en plats i Göteborg. Hon har chans både med Copa och Matilda.

Foto: Anders Nilsson

Hästhoppning2019-11-11 17:30

I helgen avgjorde inomhus-SM i Södertälje. På plats fanns bland annat Kajsa Björe från Eskilstuna med fem hästar.

Med Jitske van het Kastanjehof, Matilda kallad i stallet, och Ballyshan Copa Cabana, så genomförde hon sitt första inhomhusmästerskap.

Till en början gick det ganska bra, i varje fall med Copa, som var felfri i både JSM-klasserna under torsdagen och fredagen. Med Matilda fick Kajsa ett nedslag i varje omgång. 

Och det gick bra i finalen med Copa också, fram till de sista fyra sprången – en trekombination och en oxer.

– Jag rev alla hindren i kombinationen. Hon gillar inte att hoppa hinder som står nära väggen, men hade det varit vänstervarv hade vi kanske klarat det, nu var det höger och det är inte vårt favoritvarv. Det kunde ha gått lite bättre också om vi fått börja med ett räcke, men nu var det en oxer och det blev lite för mycket.

Och med bara ett galoppsprång mellan varje hinder i kombinationen blev det problem.

Hade ekipaget blivit felfria igen hade det blivit en guldduell, hade hon fått fyra fel hade Kajsa fortfarande kunnat få en medalj, nu blev det bara en åttondeplats.

– Men vi vet om det här och nu vet vi vad vi måste träna mer på. 

Tystbergaryttaren Anna Freskgård, som i helgen tävlar fälttävlan i Frankrike, värmde upp Fly Away med en felfri hopprunda under torsdagen. Med hopphästen Lotus af Hagalund blev det en elfteplats i en 1.30-klass under lördagen efter en felfri grundomgång och åtta fel i omhoppningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!