KIB hedrade John Backman i segern

På lördagen spelade Katrineholms herrjuniorer bortamatch mot Onyx. Då valde spelarna och laget att rikta fokus mot nyligen bortgångne John Backman genom att bära sorgband.

KIB-spelarna bar sorgband för att hedra John Backman som hittades död i Eskilstuna tidigare i veckan.

KIB-spelarna bar sorgband för att hedra John Backman som hittades död i Eskilstuna tidigare i veckan.

Foto: Jani Pyykönen/Privat

Innebandy2019-10-19 20:33

Efter att ha varit försvunnen i en vecka hittades katrineholmaren John Backman död i Eskilstunaån i Eskilstuna i onsdags. Det här är en händelse som påverkat många i Katrineholm, bland annat många spelare i KIB:s herrjuniorlag som kände 18–åringen. Då valde KIB att spela med sorgband under lördagens seriematch mot Onyx.

– Vi kände att vi ville göra något från vår sida för att hedra honom, samtidigt som vi hjälper våra grabbar att bearbeta allting. För det finns ingen lätt väg att bearbeta en sådan situation, säger tränare Jani Pyykönen.

Jani berättar att på träningen i onsdags, dagen John hittades, höll laget en tyst minut där det kom tårar från majoriteten av laget. På onsdag spelar KIB hemmamatch mot Telge och då kommer det hållas en tyst minut för John innan matchstart.

I själva matchen blev det som sagt vinst för Katrineholm. Men det var Onyx som hade ledningen under större delen av matchen. 2–2 efter den första perioden blev till 8–5 till fördel för hemmalaget Onyx efter andra perioden. Därefter kunde ett tröttkört KIB vända helt i den tredje perioden. David Erikssons reducering satte press, kort därefter gjorde Hampus Andersson straffmål innan Eriksson kunde kvittera i powerplay. Sedan var det Kim Johansson som säkrade 9–8-segern med dryga tre minuter kvar.

– Vi sa det innan matchen att vi har också blivit starkare av att bearbeta tillsammans. En kille som känt honom länge sa att den här segern var för John, och vi alla höll med, säger Jani.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!