KIB-turneringen 10-årsjubilerar: "Större än Gothia cup"

I helgen invaderas Katrineholm av innebandyungdomar. Faktiskt är 10-årsjubilerande KIB-cupen större än världsturneringen Gothia cup.

4 april 2019 19:24

Nej, Häckens världsturnering i fotboll har flera lag som kommer från flera världsdelar. Men när KIB-ordföranden Tomas Larsson gjorde en jämförelse noterade han att det kommer fler innebandyspelare – cirka 2 000 – till Katrineholm i förhållande till antalet kommuninvånare än Gothia-spelare i förhållande till antalet göteborgare.

– Visst är det häftigt, säger Daniel Jävergren.

Han är en av många KIB-ledare som tagit semester för att få turneringen att snurra under alla tre speldagarna.

Totalt deltar 127 lag och de som har längst resväg kommer från Klintehamn på Gotland, Göteborg och Leksand. Självklart är det många som har kortare resväg, som de åtta lagen från arrangörsklubben KIB, lagen från Flen, Vingåker och Malmköping.

De deltar sex åldersklasser, pojkar och flickor, och turneringen spelas på åtta planer i Duveholmshallen, Järvenhallen, Nyhem, ishallen och Valla.

KIB-cupen är indelad i kämpande lag och tävlingslag.

– De tre yngsta klasserna, med spelare födda 2007, 2008 och 2009, är de kämpande lagen. Där räknar vi varken resultat eller tabeller utan lagen är kort och gott garanterade fyra matcher under två dagar i Katrineholm, säger Daniel Jävergren.

Tävlingslagen är de tre äldsta ungdomsklasserna.

– Där är det ett inledande gruppspel och därefter slutspel, säger Daniel Jävergren.

Första tekniken sker klockan 16.00 på fredagseftermiddagen och den sista slutsignalen blåses inte förrän vid 19-tiden på söndag kväll.

– Framför allt kommer lördagen att bli lång. Då drar vi i gång klockan åtta på morgonen och sista matchen är inte slut förrän strax före midnatt, säger Daniel Jävergren.

Han vet att det kommer att bli en slitsam helg – men ser fram emot den.

– Det är ju det här jag brinner för. Det är mitt forum att få vara med bland så många glada människor och en turnering där alla hjälps åt för att skapa något bra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Göransson