Klart: Lämnar SIBK för spel i SSL

Poängmaskinen Olle Abrahamsson är förlorad för Strängnäs. Centern har skrivit på för SSL-laget Linköping. ”Målet har hela tiden varit att någon gång spela i Superligan med Linköping”, säger Abrahamsson.

13 maj 2019 12:21

Olle Abrahamsson, 20, kom till Strängnäs för två säsonger sedan från KFUM Norrköping/Åby och har sedan dess växt ut till en poängmaskin i SIBK-tröjan.

Centern har levererat över 70 poäng och 50 mål på sina två säsonger i Strängnäs.

Men nu är 20-åringen förlorad till nästa säsong.

Precis som tidningen tidigare skrivit har Abrahamsson uppvaktats av SSL-klubbar och nu har centern skrivit på ett tvåårskontrakt med Linköping.

– Det ska bli jäkligt kul att äntligen få spela för klubben. Jag har ju mött Linköping hur många gånger som helst under uppväxten och dessutom gått på innebandygymnasiet i Linköping så målet har hela tiden varit att någon gång spela i Superligan med Linköping, säger Abrahamsson till SSL-klubbens hemsida.

Och i Strängnäs – som värvat in Oscar Fondelius (Nykvarn) och Alexander Lundström (Telge) – lämnar Abrahamsson ett stort hål efter sig då han varit given i förstakedjan.

– Jag skulle säga att jag tagit väldigt stora steg både på och utanför planen. På planen har jag lyft både fysiken och snabbheten och jag tycker jag håller en mycket jämnare nivå nu än innan. Så åren här i Strängnäs har lärt mig oerhört mycket. Jag känner mig helt klart redo för nästa steg. Att få träna och spela tillsammans med de allra bästa kommer förhoppningsvis att ge mig det där sista för att ta ytterligare kliv i min utveckling.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Tolén