Kling fyra hundradelar från bronset

Den andra SM-dagen bjöd även den på bra insatser från hemmaklubben Eskilstuna simklubb. Och så nära det var en ny medalj.

Full satsning från startblocket.

Simning2019-11-14 21:23

Under kvällspassets a-final på herrarnas 100 meter fjärilsim hade onsdagens bronsmedaljör och hemmasimmare Jonathan Kling chans på ytterligare en medalj. Men precis som under gårdagens 50 meter fjäril var Christoffer Carlsen, även här, i en klass för sig.

Vid målgången var Kling ytterst nära tredjeplatsen men fick se sig slagen med fyra hundradelar av trean Jacob Danielsson som simmade in på 53,91. Segrande Carlsens tid var 52,54.

– "Jonte" är ju mycket bättre på 50 än 100 och det är klart att det surt att komma fyra, men tiden 53,95 var ett personligt rekord för honom, säger chefstränaren Mikael Eriksson.

I b-finalen simmade ESK:s Williams Brand och Karl Lindoff in på en andraplats (55,29), respektive åttondeplats (56,54).

I övrigt så simmade, Strängnäs bidrag, Anna Eriksson hem en fjärdeplats i damernas b-final på 50 meter fjärilsim på tiden 27,90. Och i lagkappen på 4x200 frisim kom Eskilstuna simklubbs damer på en fantastisk sjätteplats och slog ett klubbrekord från 1997 med tio sekunder. Tiden blev 8.24,23.

Publiken i Munktellbadet fick även se ett knallhårt lopp på herrarnas a-final 100 meter bröstsim mellan giganterna Johannes Skagius från simklubben Neptun och Erik Persson från Kungsbacka simsällskap. Båda tog sig i mål under minuten men där Skagius stod som segrare på 58,46 och vann sitt åttonde raka SM-guld.

Under fredagen fortsätter tävlingarna där bland andra landslagsstjärnan Michelle Coleman simmar försök på 50 meter frisim med start klockan 10.00.

Jonathan Kling var millimeter från en bronspeng under torsdagens 100 meter fjärilsim under sim-SM i Munktellbadet.