Krönikan: Mycket värt att Onyx nosar på SSL

Okej, det blir ingen tredje rond i SSL-kvalet mot innebandyklassikern Warberg som till sist var för bra. Men det är mycket värt att Onyx i alla fall nosar på högstaligan efter ett metodiskt uppbyggande av klubben de senaste fem åren, skriver SN-sportens Tomas Larsson.

28 mars 2019 07:00

Det är så lite som gör det på den här nivån. Jag menar, skulle bara Jesper Ekström göra som han brukar när den vassa rightaren snodde åt sig bollen i början och drev på målet – eller möta en något svagare målvakt än grymma Tobias Jernstrand – hade det kunnat bli något helt annat.

Onyx jobbade länge disciplinerat på rätt sida, men hade inte riktigt där sista självförtroendet i de avgörande momenten – och började till sist göra misstag.

Det var över 1 500 som kom och tittade och Onyx är topp tio i hela Innebandysverige när det gäller storleken på publiken.

När klubben de senaste fem åren har visat att man bygger klubben på tre stödben, även ungdom och socialt engagemang, och man adderar 1525 till en tidigare snittsiffra på 800 har jag goda skäl att tro på det här bygget.

Klubben har haft seriens två vassaste forwards. Och nu när Jesper Ekström visade sig ha blivit mycket mera spelskicklig i Jönköping var det även de bästa.

Nu fick de kliva av Rosvallas välfyllda A-hall mållösa. När Viktor Palm fick bra läge i sin ficka djupt nere på högerkanten knappa sju minuter av tredje akten, brukar han kunna vispa in bollen. Men det finns så mycket mindre tid och plats gentemot serielunken när han gör två mål varje kväll hemma därifrån

– I en sådan här match måste vi också sätta någon av chanserna i början, till sist blir Warberg för bra för oss, sammanfattade Palm i min tv-intervju.

Mm, kedjekompisen Christoffer Ekstrands till en början vassa avslut blev allt mera slafsiga, liksom Filip Karlsson i andrakedjan som fick många potentiella chanser men det blev för naivt till sist.

Warberg hade fått matchen dit man ville både nere på planen och uppe på läktaren.

När BÅDE Palm och Ekström blev utvisade samtidigt mot slutet – och den förstnämnde fick lomma ut till botbänken en gång till efter hårt spel också det i ren frustration var det så signifikativt.

Men Palm kunde faktiskt redan tre minuter efter slutsignalen vara lite nöjd med hela säsongen.

Visst, det var givetvis surt som tusan denna onsdagskväll MEN kan Onyx behålla stommen av det här och bygga vidare även på elitbenet så känns det som att laget har potential att skicka Nyköping och Oxelösund in till innebandyns finrum om ett par säsonger.

Men det som i januari lutade åt en kokande prestigematch och mycket möjlig seger i ett Sörmlandsderby mot Strängnäs första playoffrundan blev dubbla förluster mot ett till sist för bra Warberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson