Kryss i toppmötet – Södra fortsatt obesegrat

Heta känslor och stordramatik. Det stod på menyn när Eskilstuna Södra FF och Kurdtuna gjorde upp i toppmötet på Skogsängens IP. Fotbollspodden fanns på plats för att bevaka söndagens derby.

10 juni 2019 14:37

Det vankades derby och tidig seriefinal i division 7 Norra under söndagen när den obesegrade serieledaren Södra FF tog emot tvåan Kurdtuna på Skogsängens IP.

176 åskådare fick se hemmalagets Ali Daoud öppna målskyttet efter bara åtta minuter. Gästerna svarade genom Herash Azizi på straff innan Södras skyttekung Sebastian Mossberg efter en fantastisk tvåfotare satte 2–1 som stod sig till paus.

Den andra halvleken kom att tillhöra Kurdtuna, till fullo. Laget pressade Södra allt djupare och tvingade hemmakeepern Viktor Cederlund till ett flertal avancerade räddningar. Till slut kom dock utdelningen när Azizi nickade in sitt andra för dagen på hörna.

Närmast ett avgörande kom Kurdtunas Rebwar Sarzali Eliassi som under slutminuten, från nära håll, sköt över det för tillfället helt tomma hemmamålet.

– Det kändes som en förlust med tanke på våra chanser. Men vi går ut i andra med underläge 1–2 och får ändå med oss en poäng. Det tar vi med oss, säger Kurdtunas tränare Hastyar Sarkan till Eskilstuna-Kurirens Fotbollspodd som fanns på plats vid Skogsängen.

Södras dito Muhammed Tahsin var desto mer nöjd med poängen.

– Alltså, mitt hjärta när de fick öppet mål... det slog säkert 150. Framför allt skönt att inte förlora och vi är fortsatt obesegrat. Det var en bra match för att vara division 7 och personligen tycker jag det var ett rättvist resultat.

Lagen drabbar samman igen redan på fredag, då på Ekängen.

På Spotify, Podcaster eller i spelaren nedan kan du lyssna på Fotbollspoddens specialavsnitt från matchen med bland annat fler intervjuer med de båda tränarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Alexandersson