Julia Tunturi hade gjort ett äkta hattrick under den första halvleken men kom inte till spel efter vilan på grund av den smäll mot huvudet hon åkte på kort efter sin galna uppvisning.

Då fixade i stället Fanny Andersson två mål och såg till att United snudd på förnedrade sitt motstånd som bara var en poäng efter i den allsvenska tabellen inför matchen på Tunavallen.

Tre minuter in på den andra halvleken lobbade Fanny in 4–0 från nära håll och 5–0 kom genom Andersson i den 62:a minuten efter ännu ett sprudlande Unitedanfall.

– Jag har haft många målschanser men inte fått dit den så det var skönt för egen del, säger Fanny och fortsätter:

– Det kändes som vi mycket mer taggade än dom och visade att vi ville ta tre poäng i den här matchen. Det är ett styrkebesked att vi vinner med 5–0 mot femman i serien. Efter VM-uppehållet tror jag inte det har varit kul att möta oss.  Och det är skönt att vi säkrade en medalj i dag.  

I den 82:a minuten fick publiken se en allsvensk debutant när Nor Mustafa ersatte Felicia Rogic, som innan matchen blev hedrad som årets Unitedspelare. Nor visade att hon har framtiden för sig.

– Det känns bra och det är kul att få förtroendet av "Munken" (tränaren Magnus Karlsson). Jag har jobbat hårt och får utdelning för det. Det här är bara början. Nu är det bara att fortsätta att jobba hårt, säger Nor Mustafa.

1198 åskådare trotsade oktobermörkret och de som gillar Eskilstuna United lär inte ha ångrat sitt beslut.