Kvartett prisad av Sebastian Larsson

Det var glada tongångar när Sebastian Larssons fotbollsakademi tog sommarlov. Nästan samtliga 80 akademispelare fanns på plats ute på Vilstas Sportcafé för middag och prisutdelning.

13 juni 2019 07:25

Under måndagskvällen spelade han från start mot Spanien i EM-kvalet. Det slutade med svensk förlust (0–3) men det stora eftersnacket handlade om något helt annat.

Efter att ha orsakat straffen som ledde till Spanjorernas ledningsmål blev Sebastian Larsson föremål för hatkommentarer på nätet.

– Jag har varit med så pass länge nu så sånt där berör mig faktiskt inte så mycket. Det kändes inte som en jättegrej och det är kanske just det som är problemet. Det har blivit så vanligt att man mest rycker på axlarna, det är så klimatet ser ut idag vilket såklart är väldigt tråkigt, säger "Seb".

Under onsdagskvällen var tongångarna betydligt trevligare när landslagsstjärnas fotbollsakademi hade sin egen skolavslutning ute i Vilsta. 34-åringen fanns själv på plats för att visa sitt deltagande.

– Förra året kunde jag inte vara med på grund av VM men annars har jag funnits på plats vid samtliga avslutningar. Jag tycker det är väldigt roligt att vara på plats och inte minst visa engagemang.

Akademin, som följer parallellt med skolterminerna, startade 2014 och erbjuder deltagarna både fotbollsträningar och olika föreläsningar.

I och med Sebs hemkomst till stan har han nu större möjligheter att närvara personligen vid träningar under året.

– Det har blivit betydligt fler besök nu än tidigare. Sen är det såklart fortfarande en del andra saker som kommer emellan men så ofta jag kan dyker jag upp.

Varje år avslutas med en gemensam middag samt prisutdelning, ett stipendium på 2 500 kronor vardera, till två tjejer och två killar i den avgående och äldsta klassen som i år är -04:orna.

– Detta är inget stipendium som går till den som skjuter hårdast eller springer snabbast. Visst handlar det om kvalitet de visat på planen, men även lika mycket om hur man agerar utanför gräsmattan, säger Larsson.

Årets pristagare blev Agnes Wigholm (Eskilstuna United), Joel Hedström (IFK Eskilstuna), Chloe Eriksson (Eskilstuna United) och Barkin Fidan (Eskilstuna City).

– Det är kul att få pris. Dock är det tråkigt att lämna den här gruppen nu, vi har haft så kul, säger Agnes.

Vad har varit det bästa med tiden i akademin?

– Det har varit kul med en extra träning i veckan och fått träffa andra spelare från övriga klubbar i stan. Även nya tränare som har varit jättebra.

Barkin Fidan:

– Man har fått lära känna så många nya människor, det har varit det allra bästa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Alexandersson