Triangelns damer lägger ned damlaget och drar sig ur division 1. En av fjolårssäsongens nyckelspelare, Rebecca Mellqvist, är besviken över hur allt blivit.

– Det är oerhört tråkigt, men det var ett gemensamt beslut mellan styrelsen, ordföranden, spelartrupp och ledare. Vi kan inte bedriva en verksamhet utan full trupp och tränare som fungerar. Men det känns ändå surt med tanke på den säsongen och inte minst hösten som vi gjorde i fjol.

Det har hänt mycket under kort tid och det var på ett möte i torsdags förra veckan som beslutet klubbades igenom.

Vad händer med ditt fotbollsspelande nu?

– Jag får se, det som är klart är att det blir väldigt mycket tid över om fotbollen inte finns i mitt liv. Jag ska fundera en stund till på hur det blir men jag vet också att när gräset börjar grönska så kommer det börja klia i fotbollsfötterna.

I och med Triangelns beslut blir division 2-laget Hällbybrunn tvåa i stan.

– Ja, då blev vi det hux flux. Det är jättetragiskt att det blir så här. Eskilstuna behöver ett lag i ettan. Det är bra både för United och oss andra att det finns ett lag i varje serie. Och de hade ju ett samarbete med United ... det här kom som en liten chock, säger Hällbytränaren Tony Bird.

Är spelarna välkomna till er?

– Ja, självklart är dom det, vill de komma och träna med oss får de göra det.

Vill du ha ett samarbete med United?

–  Så långt har vi inte tänkt eftersom det här kom så plötsligt. Det får bli en senare fråga i så fall, säger Tony Bird.