Vintern som varit har varit lugn. Hästarna har fått vila och själv har Linda med familj just kommit tillbaka från en Thailandresa.

– Det är inte bra att ha semester, då ser man hur bra man kan ha det, säger hon med ett skratt.

Men Västerljungsryttaren, som numera bor på en gård utanför Malmö, har sadlat på igen. För att Linda ska ha en chans att ta en av fyra OS-platser har hon gjort en minutiös tävlingskalender till och med vecka 18. Första tävlingen är till helgen i Danmark.

Artikelbild

| Decurio tror Linda Heed mycket på. Tillsammans med honom vann hon ett OS-kval i höstas i Portugal.

– Inomhussäsongen är inte lika viktig som den ute, men jag hoppas ändå att jag ska kvala in till Scandinavium. Jag har två inomhustävlingar och det hoppas jag räcker för en plats i Göteborg. 

Vecka 11 och 12 är hon i Spanien för att få en tidig utomhustävling och i påsk blir det en resa till södra Frankrike.

– Jag har fått ett av FEI:s wildcard till Saint-Tropez. Det är en fyr- och femstjärnig tävling.

Efter det, tror Linda, att det krävs några nationshoppningar för att visa att hon kan rida i lag också.

Men som sagt, resan till en OS-plats kommer bli tuff, inte enbart för att bara fyra ryttare får åka.

– Det är ett getingbo och dessutom är det tre-fyra ryttare som bara behöver bevisa att de är i form, jag måste vara mycket bättre än så, säger Linda.

Men hon tror på målet och säger det som kan tala för henne är att förstahästen Jarvis gillar hög värme, något OS-arrangörerna varnar för.

– Jag red i Slovakien i höstas och det kanske var annan luftfuktighet där än det kommer att vara i Tokyo, men då var det 40 grader och vi tävlade i Marocko också mitt på dagen utan problem. 

Förutom Jarvis är det Decurio som är stjärnan i stallet. Ett år yngre än Jarvis och därför inte lika rutinerad, men i höstas vann han och Linda en GP-klass i Portugal, tillika ett OS-kval.

– Det var 1.60 och det var grand prix men det är ändå långt ifrån OS. Men han är en otrolig talang som är bra att ha vid sidan om Jarvis.

Hur har du matchat Jarvis nu?

– Jag tävlade honom sparsamt i höstas och tanken är att han bara ska tävla utomhus. Förra vintern hade jag rejäl träning eftersom vi skulle till Dubai, men i år har vi försökt samla kraft i stället. Annars är det bara att slipa på detaljer. Förra vintern försökte jag få Jarvis att svänga bättre, tidigare blev han lite vild i svängarna och tappade fokus, och jag fick stor effekt på den träningen.