Linden fick nöja sig med en pinne

Fyra puckar i målramen. Linden hade mycket väl kunnat besegra Malung på söndagseftermiddagen men fick nöja sig med en "pinne".

Linden fick med sig en poäng från Malung under söndagen efter straffdrama.

Linden fick med sig en poäng från Malung under söndagen efter straffdrama.

Foto: Eskilstuna-Kuriren

Ishockey2020-01-12 19:25

Fighten gick till straffavgörande efter 2–2 och då avgjorde masarna genom David Knuts, lillebror till Leksandsspelaren Jon, i åttonde försöket.

– Vi spelade bättre än senast men har bekymmer med skador och då är det tufft. Ett par måste vara med i leken trots krämpor, kommenterade tränaren Jocke Lundholm.

– Sedan hade vi ingen tur heller.

Besviken?

– Både och. Fem minuter kvar hade vi noll poäng och fick i alla fall med oss en.

Redan efter 33 sekunder överlistades Oliver Eriksson för första gången. Mitt i perioden kvitterade Linus Ageborg för Linden och därefter var det hugget som stucket om utgången.

Malung kopplade målmässigt nytt grepp genom 2–1 i mittronden och såg länge ut att ha avgjort.

Då kämpade emellertid frenetiskt för att kvittera och lyckades också. Dock inte i powerplay trots goda försök. Den utvisade spelaren hann dock inte mer än in på isen förrän det rasslade till i nätmaskorna. Avslutare Andrés Staforelli som fick måljubla för fjärde matchen i rad.

Efter den mållösa förlängningen blev Hugo Ollila förste och ende Lindenlirare som satte en straff och därmed bommade man också bonuspoängen.

Vårettan har förvandlats till rena getingboet och tätades efter första tredjedel till då Nyköping förlorade i Kumla. För Lindens gäller det ju i första hand undvika negativt kval. Nu får laget försöka lappa ihop skador och mönstra truppen inför nästa uppgift, Surahammar borta på fredag. Då tappar man inlånade Erik Aterius som återgår till Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om