Lokal företagarprofil ger smedfansen oväntad P-hjälp

Här kommer en oväntad present till alla smedfans. Stig ”Stigge” Andersson har löst en stor del av parkeringsproblemen till tisdagens SM-final.

22 september 2019 15:40

Eskilstuna-Kuriren kan nu avslöja den glada nyheten för de speedwayintresserade som tänkt att ta sig ut för att se Smedernas SM-final hemma mor Dackarna på tisdag.

Stig Andersson har via sitt företag ”Stigges på Åsen” hyrt hela motorbanan som annars inte skulle vara tillgänglig för allmänheten.

– Jag öppnar upp den och låter folk parkera gratis. Det är en kul grej och kostar inte så mycket pengar. Jag var i kontakt med Smederna för några dagar sedan och erbjöd dem att jag skulle sköta allt runt parkeringen men de ville inte betala något och avböjde. Så nu gör jag så här istället

Vad kostar det dig?

– Det är hemligstämplat men det är inte pengar det här handlar om men det är ingen jävel som brytt sig tidigare om det är kö på E20 och sedan vill jag att mina grannar ska vara nöjda, säger Andersson som bor i Tumbo och Hällbybrunn och fortsätter:

– Jag gör det för att ingen annan lyckas och för att jag vill se en speedwayfest utan dess like på tisdag. Se det här som en samhällsinsats.

Stig Andersson var tidigare med i Smederna men efter osämja lämnade han klubben och var ett tag i Indianerna där han bland annat sponsrade Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren.

Nu gör han alltså, utan Smedernas vetskap, en insats för att lösa logistiken när årets största match i Eskilstuna ska avgöras.

– Jag älskar speedway och är smed i hjärtat. Jag hoppas det här kan göra upplevelsen bättre för många besökare på tisdag. Mitt råd är: åk och titta på speedway och parkera gärna på motorbanan. Jag har hyrt den från 16.00 till morgonen därpå så det kan bli så att jag får städa hela natten men det är det värt, säger ”Stigge” och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Petersson