Lundberg: "Jag tycker det låter töntigt"

Lilla silver eller brons. Vid seger mot Kristianstad säkrar Eskilstuna United medalj i årets damallsvenska.

Unitedmålvakten Emelie Lundberg och hennes lagkamrater jagar medalj när Kristianstad gästar Tunavallen under lördagen.

Unitedmålvakten Emelie Lundberg och hennes lagkamrater jagar medalj när Kristianstad gästar Tunavallen under lördagen.

Foto: Arkivbild

Fotboll2019-10-19 08:00

På lördag kan en medalj säkras för Eskilstuna United i årets damallsvenska. Vid seger mot Kristianstad slutar laget som sämst fyra – vilket skulle innebär ett brons. Detta eftersom det numer även på damsidan delas ut fyra medaljer vid säsongslut. Guld till ettan i tabellen, stora silvret till tvåan, lilla silvret till trean och brons till fyran. 

– Jag tycker det låter töntigt faktiskt, säger Unitedmålvakten Emelie Lundberg.

– Men det är ändå en medalj och de vill man alltid samla på. Ju högre upp i tabellen, desto finare färg är det på medaljen. Det är så vi tänker. 

Det är den sista hemmamatchen för året som väntar i helgen. Något som tränaren Magnus "Munken" Karlsson ser fram emot med en aning vemod.

– Jag tycker det är synd att det är den sista. Det har varit en rolig höst, framför allt på Tunavallen, och den hade gärna fått hålla på lite till.

Kristianstad är ett relativt fysiskt lag och duktiga på fasta situationer, det talar väl för att Vaila Barsley startar?

– (Skratt) Ja, det behöver man inte längre tränarutbildning för att lista ut. Vi får se hur vi formerar laget på lördag men det är klart att Vaila är en stor tillgång på fasta, säger Munken.

Frånvarolistan till lördag ser ut att bli kort och samtliga spelare tränade under torsdagseftermiddagen.

– Sonia (Okobi) och Cajsa (Åkerberg) har varit lite krassliga på sistone men de ser ut att vara tillgängliga mot Kristianstad.

Eskilstunalaget har som bekant en bra svit under hösten, men kollar man särskilt på Kristianstad är hemmasviten mäkta imponerande. United har nämligen aldrig förlorat mot Skånelaget på Tunavallen i seriesammanhang sedan uppflyttningen till damallsvenskan 2014. Trots det tror Emelie Lundberg på en tuff match.

– Det är klart det blir tufft. Men vi har fördelen med hemmaplan och är revanschsugna efter förlusten mot dem på bortaplan precis innan VM. Vi vill nå så högt som möjligt i tabellen och än så länge har vi möjlighet att klättra, säger Lundberg.

Under fredagseftermiddagen presenterade klubben även en ny förlängning då finskan Julia Tunturi skrivit på för två nya år med klubben.

– Det här känns verkligen bra. Klubben och jag delar värderingar och jag ser möjligheter till att fortsätta utvecklas tillsammans. Jag trivs i den här miljön, säger Tunturi till klubbens hemsida.

Matchen startar klockan 18.00 under lördagskvällen och du kan som vanligt följa den via vår liverapportering på ekuriren.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!