– Super 2000 Fiestan är så lättmanövrerad och smidig, gör man en miss är det lätt att rätta till, säger Jari mellan andra och tredje åket.

Segermarginalen till tvåan blev 6,6 sekunder för Saarinen som hade Daniel Dannevall från Värmdö MK i Mistubishi Evo 7 närmast bakom sig. Trea kom Örjan Wahlund Subaru Impreza från Sigtuna RC.

Några återbud i sista sekunden blev det innan start och totalt kom 135 ekipage till tävlingent.

– Det var fullt överallt, både med publik och tävlande vilket är jätteroligt, säger eldsjälen och tävlingsledaren Anita Pentell.

I den trimmade tvåhjulsdrivna A-förarklassen kom JEM-åkande Elias Lundberg från Sala in som segrare i Opel Astra. Tvåa blev Oskar Sundell i BMW från Sandviken. Han var strax före Eskilstuna MK:s Pontus Florin, som till i år klassat upp sig till A-förare men fortsätter i sin Honda och har siktet inställt på Svenska rallycupen.

Hos dom mer standardbetonade bilarna kom Eskilstunas Robin Granfors som nyttjade sin Suzukis framhjulsdrift på bästa sätt och vann med endast 0,6 sekunder före Henrik Palm. Jonas Edlund från Ilsbo slutade på en tredjeplats i samma klass.

Hos C-förarna i VOC och Gr N klassen blev det Hofors Dennis Borgström i Volvo 944 före Eskilstunas Dennis Granfors i Suzuki och Robin Dahlqvist Sandviken i VW Golf på pallen.