Melodifestivalen begränsar träningsmöjligheter – lokala föreningar nöjda ändå

SM-tävlingar i friidrott väntar. Men träningsmöjligheterna är inte optimala då Multihallen är uppbokad veckan ut för Melodifestivalen. – Det är mycket som händer men vi har bra kommunikation med Nyköpings Arenor och försöker hjälpa varandra, säger Michael Östergren från Nyköpings BIS Friidrott.

27 februari 2019 16:20

Det nalkas folkfest när melodifestivalen kommer till Nyköping. Men det förhindrar även lokala föreningar som inte har möjlighet till samma träningsupplägg. För NBIS Friidrott väntar bland annat SM-tävlingar.

– Det påverkar oss då vi inte kan vara i multihallen. Men de har ändå varit schyssta här på Rosvalla. Vi har fått ersättningshall, B och C-hallen, under onsdagen. Sen har vi haft tur med vädret så vi har kunnat träna ute, säger Michael Östergren från Nyköpings BIS Friidrotts tävlingskommitté.

Multihallen är uppbokad hela veckan. Men Östergren poängterar att kommunikationen med Nyköpings Arenor har varit bra.

– Vi är inte missnöjda, men vi har haft lite otur då det snart är SM-tävlingar. Samtidigt är det tur i oturen, det kunde ha varit mycket värre. Men sen kommer bomässan om två veckor och då blir vi av med hallen i några dagar igen. Det är mycket som händer men vi har bra kommunikation med Nyköpings Arenor och försöker hjälpa varandra.

De yngre friidrottarna får träna på annan ort inför inomhus-USM i Västerås. Dessutom väntar Veteran-SM redan kommande helg.

– Vi har fått Melodifestivalen hit, och det är fantastiskt för staden. Men oturen är att vi inte kan träna när vi ska iväg på SM. Och det blir lite bökigt för de som ska till USM nästa helg. De kommer åka till Norrköping för att träna. Det är ändå skönt att det går att lösa även fast det inte är optimalt.

IFK Nyköping handboll får även de begränsa sina träningar.

– Det påverkar, men det har vi vetat om sedan vi började säsongen för handbollens räkning. Några har valt att ställa in sina pass och några tränar tillsammans, säger IFK Nyköpings klubbchef Stefan Germerud.

En vår full med evenemang påverkar de lokala föreningarna som tränar i Rosvalla och multihallen.

– Melodifestivalen i sig är inget problem. Det är det att det kommer många sådana här veckor under våren med mässor och annat. Det är för lagen som tränar i multihallen som det blir lite bökigare. Men lite flexibla måste vi kunna vara.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Widén