Tävlingen som är en hyllning till den levande legenden Stig Blomquist, som kommer till start i Porsche 911 för att visa vem som har hemmaplan. Totalt ska närmare 90 mil avverkas varav 15 är fördelade på 20 specialsträckor över tre dagar. Eskilstuna har högst antal deltagare i den 202 namn starka startlistan. Förare som deltagit förr är Eskilstuna MK:s Sune Vesterlund som med sonen Jonas rattar sig fram till publikens jubel i sin VW (bubbla) 1303 S.

– Det är så roligt, det går inte att beskriva med ord det här med Midnattssolsrallyt. Vi är sex stycken i klassen och det lär bli en riktigt fin tävling, säger en laddad Sune.

Senast Kenneth Jonsson och Hillar Veiksaar deltog var 2016 då duon i inhyrd tvåtakts Saab. Nu har man köpt en egen och testat vid några tillfällen och är redo inför uppgiften.

– Nu när det är ens egen bil så ska vi ladda lite extra, säger Kenneth som ändå inser det tuffa motståndet men vill förbättra tredjeplatsen från 2016.

Sen har vi en comeback som många väntat på, Bröderna Oscarsson med förnamnen Mikael och Johan. Storebror Mikael som körde till sig en andraplats för några år sedan i Ford Escort, Mikael som har Fredrik Jensen med sig som kartläsare. Johan har lockat med sig Henrik Lundh i sin Porsche 911. Johan är laddad och kommer säkerta att visa snabba tider.

– Det är ett 40-tal namn som är riktigt snabba i år, men vi är inte helt bekväma med att åka utan noter, menar Johan.

En som sadlat om från SM till klassiskt rally är Johan Rudengren som kommer till start i en helt nybyggd VW Golf tillsammans med sin vapendragare Christer Johansson från Flen. Även Eskilstuna MK:s Per Göthberg med Robert Eriksson finns med när starten går. Per som haft stolpe ut, mer än en gång i tätposition, har farten för att kunna utmana och vinna. Men det är många som vill vinna och konkurrensen är stentuff. Eskilstunabon Harry Joki i Volvo 240 är en av utmanarna, Stig Blomquist en annan. Den legendariske skotten Colin McRaes far, Jimmy kommer till start och har redan dragit stor uppmärksamhet till Sverige, Örebro och rallyt i sig. Man inleder rallyt på onsdagskvällen med en superspecial vid skidbacken i Örebro.