Moberg snabbast på hemmaplan

Strängnäs AMS med tävlingsledare Thord Söderberg i spetsen arrangerade Jubileumssprinten i lördags.

Man fick till ett fint upplägg med tre gånger tre varv med rallycrossbanan som bas.

22 oktober 2017 11:52

Med sina 70 år på nacken är SAMS i allra högsta grad aktiv med flera rallyn plus rallycross och motocrosstävlingar i sin kalender. Innan start var hemmaåkaren Rikard Moberg med i förhandstipset som segrare. Med fina körningar i sin Mitsubishi lyckades Rikard ha marginalerna på sin sida och ta hem hela tävlingen även om motståndet var riktigt konkurrenskraftigt.

‒Det var kul att vinna på hemmaplan. Nu närmar sig slutet på säsongen och vi ska gå igenom bilen i minsta detalj för att vara väl förberedda till vinterns tävlingar och SM-säsongen, säger en glad Rikard efter målgång.

I den trimmade tvåhjulsdrivna klassen blev det favoritseger för Jimmy Holmkvist från Gestrike.

Suveräne junioren Joakim Ellner Landberg som vunnit det mesta i år gjorde rent hus även denna gång. SMK Södermanland-föraren, som studerar jakt och vilt på gymnasiet till vardags, har en fin körstil med klockrent spårval, perfekta bromspunkter och utnyttjar sin Volvos kapacitet till fullo.

‒Det är jätteroligt att det går så bra och visst hjälper det att tävla mycket, säger Joakim som för övrigt leder Svenska Rallycupens juniorklass där det är final nästa helg i Skänninge.

Sedan är det dags för Häradsbanan igen då finalen i 7-klubbars körs i Flens MS regi. Namnet Ellner är mycket bekant i rallykretsar och Joakim har ärvt intresset från mamma Marie, just nu kartläsare åt Joakim och som tävlade flitigt men la av 2001.

Morfar Anders kör fortfarande, har en lång karriär i rallyskogen bakom sig och missar sällan en tävling i 7-klubbarserien i sin Opel Ascona. Så intresset finns och förvaltas på bästa sätt av den gemytliga familjen Ellner.

Eskilstuna MK hade en fin dag med flera pallplatser. Kjell Eriksson blev trea i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen för C-förare. Bland Volvo original-förarna blev Pär Johansson trea bland B-förarna och efter 80-talet tävlingar har endast två framskärmar gått åt.

‒Det måste vara ett bevis på att det går för sakta, säger Pär efter målgång men pokalerna och tredjeplatsen säger annat.

Bland C-förarna i Volvo original kom Thomas Larsson från Strängnäs AMS tvåa strax före EMK:s Rasmus Palm. I ekonomiklassen blev det Eskilstunaseger genom Jonas Lindfors med runt fem sekunders marginal.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!