Problemen för Eskilstuna United startade redan ett dygn innan avspark.

Bara dagen före mötet med Växjö insjuknade Felicia Karlsson. Trots det kom anfallaren till spel från start mot Växjö – men tvingades byta ut sig själv efter 43 minuters spel.

– Jag mådde inte så bra, men försökte ändå testa. Jag kände redan efter 20 minuter att det inte gick, men krigade väl på fram till jag blev utbytt. Det är feber eller något sådant och jag kunde inte göra mig själv rättvisa, säger Felicia Karlsson.

Och inte blev Uniteds inledning på mötet med Växjö bättre.

Redan efter fem minuters spel drällde Ayinde Halimatu med bollen i eget straffområdet. Då bröt Växjö och bara sekunden senare hade Emmi Alanen sparkat in gästernas ledningsmål som också blev slutresultatet.

Efter slutsignalen var Eskilstuna United-spelaren mer eller mindre förkrossad.

– Jag är väldigt ledsen just nu. Det här var inte vad jag ville. Vi hade kontroll, men det var mitt misstag som orsakade den här förlusten. Jag känner mig väldigt dålig för det, säger Ayinde Halimatu.

När tidningen hittade Halimatu utanför omklädningsrummet drygt tio minuter efter slutsignalen var hon fortfarande nära tårar.

– Ja, jag är väldigt nere just nu. Jag mår inte alls bra. Men jag kan inte ändra på något nu, det finns inget jag kan göra åt saken så jag får bara se till att ta mig ur detta.

Hur skulle du beskriva situationen?

– Jag skulle bara ha rensat undan bollen. Jag såg henne aldrig och ville bara lugna ned situationen och spela mig ur straffområdet, men det kostade oss segern.

Tränaren Magnus ”Munken” Karlsson ville dock inte lasta sin nigerianska stjärnspelare för poängen.

– Det är ju så där med de spelare som har de kvaliteterna hon har. Ibland får man någon poäng för det, ibland kostar det någon poäng. Det får man leva med, säger han.

Ayinde Halimatu och hennes lagkamrater försökte pusha på för en kvittering under i stort sett hela matchen. Närmast var Felicia Karlsson med ett friläge innan hon tvingades kliva av, men Eskilstunalaget lyckades aldrig skapa fram den riktigt stora kvitteringschansen under andra halvlek.

– Jag ville be om ursäkt till mina lagkamrater. De har pushat mig och sa åt mig att jag inte ska vara allt för ledsen eller orolig. Men jag ville så mycket mer och ha en seger i den här matchen, säger Halimatu.