Neuville drygade ut VM-ledningen

En tuff femte VM-deltävling är till ända med 18 specialsträckor runt centralorten Villa Carlos Paz i Argentina. Ett rally som satte förarna på prov men mot slutet så kom de med mest rutin och den där lilla extra farten att toppa resultatlistan. Regerande mästaren Sebastien Ogier körde så fort han bara kunde men hittade aldrig det sista lilla.

29 april 2019 17:50

– Att hinna med i Toyotas fart är den tuffaste uppgiften den här helgen, sa Sebastien Ogier innan.

Men Toyotas Ott Tänak fick när han låg i topp stolpe ut när generatorn gick sönder. Tänak bröt men startade om med strafftid i bagaget och kunde därför aldrig utmana. Men teamkollegan Kris Meeke höll sig i topp mest hela tävlingen, men även han fick tio sekunders straff efter att ha genat för mycket. Nordirländaren Meeke fick dessutom punktering på den sista sträckan och slutade fyra. Nu låg det Argentinska fältet öppet för Hyundai och Thierry Neuville som tog över ledningen och lyckades hålla förstaplatsen över mållinjen.

– Jag kan inte önska något mer än det här, andra segern i Argentina för mig och andra segern i rad i år, säger en glad Therry vid mål.

Hyundais norske hopp Andreas Mikkelsen som hängt löst i teamet den senaste tiden efter uteblivna resultat fick äntligen till det och blev tvåa bakom teamkamraten.

– Det här är absolut toppen, känns som en seger, säger Andreas efter målgång.

Strax efter Mikkelsen kom Ogier in som trea i sin Citroen. Neuville leder nu VM med 110 poäng mot Sebastien Ogiers 100 när VM nu stannar kvar i Sydamerika och korsar kontinenten där nästa rally körs i Chile om två veckor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pierre Skytt