Nobbades av United – nu nyckelspelare i Örebro

I Eskilstunalaget fick hon aldrig riktigt chansen. Nu är Elin Rombing en av den damallsvenska nykomlingen Örebros viktigaste pjäser.

15 maj 2019 07:22

I Unitedtröjan blev det bara en start under fjolåret. När chansen dök upp att i stället få en stor roll i derbyrivalen Kif Örebro var valet lätt för Elin Rombing.

– Det var ett ganska självklart beslut och ett steg i rätt riktning med tanke på min fotbollskarriär, säger 21-åringen som är utlånad från Eskilstunaklubben året ut.

Under säsongsinledningen har hon startat samtliga fem matcher för Örebro som har gått starkt, inte minst för att vara nykomling. Laget har bland annat tre segrar och är parkerat på en sjätteplats i tabellen.

– Vi har verkligen fått ihop ett bra gäng som hela tiden jobbar för varandra. Visst har vi åkt på ett par tunga förluster, men vi har alltid rest oss och spelat bättre kommande match.

Under onsdagskvällen återvänder hon till Tunavallen där ställs hon mot sina gamla lagkamrater.

– Det är alltid speciellt att möta spelare man har tränat och spelat tillsammans med. Men huvudkänslan är att det ska bli roligt att komma tillbaka.

Lagen möttes redan i svenska cupen då United var överlägset och vann med 4–0. Nu kommer det bli en betydligt jämnare match om man ska tro Rombing.

– I cupmatchen hade vi inte riktigt fullt lag så det gav inte en rättvis bild. Vi är mycket bättre nu och går självklart för segern. United har ingen hemmavinst ännu så de är säkert också ordentligt sugna på en trepoängare. Det kommer bli jämnt!

Du har startat alla allsvenska matcher. Vad har du att säga om dina egna insatser?

– Först och främst är det skönt att känna förtroende från tränaren vilket såklart bygger upp mitt självförtroende. Dock har jag enligt mig själv stått för ganska blandade insatser, men så länge vi vinner spelar det mindre roll.

Med tanke på att du inte riktigt fick chansen i United, är du lite extra sugen på att bevisa dig på onsdag?

– Ja, det är klart att jag vill visa upp vad jag kan. Det vore konstigt om jag inte kände så. Sen är det inget jag direkt lägger fokus på utan det enda som gäller är att spela bra och hjälpa laget.

United kommer senast från en 0–1-förlust mot skånska Vittsjö och laget har nu bara gjort två mål på fem matcher.

– Vi tränar varje vecka på att göra mål och jag är inte speciellt bekymrad. Det kommer lossna snart, säger Munken som har samtliga spelar tillgängliga.

Vad tror du om matchbilden?

– Jämnt. Vi är starka hemma, bortsett Växjömatchen, så om de ska slå oss måste de vara riktigt bra.

Matchen kör igång 19.00 på onsdag och ni följer den som vanligt via vår liverapportering.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Alexandersson