Ny ödesmatch för Guifdamerna – möter Aranäs på hemmaplan

Under lördagen väntar en gastkramande tillställning när Guif tar emot kvalplatskonkurrenten Aranäs i Stiga Sports Arena. Vänsternian Josefin Johansson har dessutom skytteligatiteln inom räckhåll.

– Det får komma i andra hand, fokus är på att vinna de två sista matcherna, säger vänsternian.

8 mars 2019 19:42

Med två omgångar kvar av Damallsvenskan är det hela åtta lag som har en teoretisk chans att knipa en av de tre kvalplatserna till SHE. Ett av dem är som bekant Eskilstuna Guif.

Laget ligger femma, strax under kvalstrecket, men på samma poäng (22) som de tre nuvarande kvallagen Aranäs, Hellton och Eslöv. Under lördagen är det just Aranäs som gästar Stiga Sports Arena i en oerhört viktig poängkamp.

– Det kommer bli en riktigt tuff match och ett krig i 60 minuter, säger tränaren Robert Matt.

I den senaste matchen mot Skånela pendlade Eskilstunalaget mellan hopp och förtvivlan. Efter ledning med sju bollar i paus klappade laget igenom och gästerna kunde gå ifatt och förbi. Till slut kunde Guif ändå rädda en poäng i slutsekunderna och matchen slutade 24–24 i Ellfolk Arena.

– Vi får ta med oss våra bra perioder, första halvlek och poängräddningen i slutet, säger tränaren Robert Matt.

I matchen mot Aranäs får Guif återigen klara sig utan skadade lagkaptenen Jessica Dickfors men i övrigt är det samma trupp som senast. Då stod skyttedrottningen Josefin Johansson för elva mål.

– Vi är laddade inför den jämna avslutningen, säger den hårdskjutande vänsternian.

Blir det extra nervöst när det är så lite som skiljer lagen åt?

– Nej, inte direkt nervöst. Men det är klart att det är spännande när det verkligen kan gå lite hur som helst för alla inblandade lag.

Johansson har även allsvenskans skytteligatitel inom räckhåll. Med två matcher kvar ligger hon tre mål bakom Helltons Ida Holm.

– Det är inget jag tänker så mycket på, det får komma i andra hand. Nu är det bara fullt fokus på att vinna de sista matcherna.

Robert Matt vet vad som gäller för att stoppa Aranäs under lördagen.

– Det är som i alla matcher, mot alla motstånd, att vi måste sätta försvarsspelet. De har en tung skytt och en duktig mittsexa som vi måste hålla koll på.

Matchen startar 16.00 på lördag i Stiga Sports Arena.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Alexandersson