Ny seger för Rosengård i guldstriden

Hon har haft några tunga skadeår och missade VM-festen i somras. I hennes första match från start på tio månader tog Jessica Samuelssons Rosengård en säker 3–1-seger mot Örebro.

Det var lite spänt och nervöst innan som jag inte har känt på länge, säger Samuelsson.

22 september 2019 15:10

I förra omgången hoppade hon in och spelade fram till Rosengårds båda mål i toppmatchen borta mot Göteborg. I hemmamatchen mot Örebro på söndagen fick Jessica Samuelsson spela från start, för första gången på tio månader. Hon spelade 72 minuter som wingback.

Det var kul, men lite spänt och nervöst innan som jag inte har känt på länge. Det är det jag tycker är kul, säger Jessica Samuelsson.

Den klara 3–1-segern gör att Rosengård har greppet om guldstriden med fyra omgångar kvar av damallsvenskan.

Skadefyllda år

Jessica Samuelsson har även annat att glädja sig åt. Bara att vara frisk och tillbaka på fotbollsplan räcker långt för en landslagsspelare som har haft två jobbiga år.

Det är två fotskador som har ställt till det för högerbacken. Den första kom i oktober 2017 och den andra ett drygt år senare.

I mars i år valde 27-åringen att flytta hem till Sverige och Rosengård för att försöka slå sig in i VM-truppen. Försäsongen började bra, men det blev samma visa igen. Samuelsson drog på sig en lårskada och VM-chansen var borta.

Det har varit bakslag på bakslag under skadeperioderna.

Det har känts bra senaste tiden. Men det har det gjort förut också. Jag känner bara att jag vill ha fler fulla träningsveckor innan jag kan luta mig tillbaka och känna att ”okej, min kropp är tillbaka till där den var förut”. Det här känns som ett steg på vägen.

"Väldigt tufft"

TT: Har du varit nära att ge upp?

Det har varit tunga perioder där jag har tänkt tanken. Men det har aldrig varit så att jag känt att jag inte vill tillbaka. Jag känner att jag vill tillbaka och ge det en chans. Oavsett känner jag att jag vill vara aktiv resten av mitt liv.

Sommaren blev en lång fest för damfotbollen. Jessica Samuelsson, som spelade fyra mästerskap i rad för blågult, fick uppleva bronsglädjen på distans.

Det har varit väldigt tufft. Innan mästerskapet kände jag bara att jag ville skita i allting och inte kolla på en enda match. Sen är man nyfiken och det var okej att kolla på de första matcherna. Men i slutet var det ganska tufft om jag ska vara ärlig.

I matchen mot Örebro tog Rosengård kommandot direkt och avgjorde nästan lika snabbt. Anna Anvegård, värvad från Växjö i augusti, fortsätter att ösa in mål. Med de två målen på söndagen är landslagsanfallaren uppe i sex mål på fem matcher för Rosengård. Jelena Cankovic fyllde på med ett snyggt lobbmål i andra halvlek innan Örebros Heidi Kollanen gjorde ett tröstmål på övertid.

Rättelse: I en tidigare version förekom felaktigheter om slutresultatet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mattias Friberg/TT