Nytt landslagsuppdrag för Kevin och Khai

I helgen avgörs Nordiska Mästerskapen i finska Tammerfors. Då finns de båda Eskilstunatalangerna Khai Truong och Kevin Lieu med i den svenska landslagstruppen.

23 november 2018 06:00

Khai tränar för Goju-kai Karte do Eskilstuna och är en av storfavoriterna i kata i helgen.

– Det är bara guld som gäller, bara guld, säger 20-åringen.

Khai vann NM-titeln i kata för två år sedan, men missade förra årets tävling på grund av sjukdom.

– Nu är det en annan kille som är regerande mästare, men jag ska göra allt för att ta tillbaka den titeln.

Det är långt ifrån första gången som 20-åringen representerar landslaget.

– Det brukar bli runt fyra gånger per år och jag känner mig alltid lite extra stolt när jag tävlar med Sverige på ryggen, säger Khai.

För ett par veckor sedan avgjordes karate-VM i Spanien och Khai Truong gjorde då sin seniordebut på ett världsmästerskap.

– Det var väldigt kul. Eftersom det var mitt första senior-VM så hade jag inga stora förväntningar på mig själv, en match i taget-tänket. Men det gick bra och jag tog mig till den fjärde omgången vilket jag är väldigt nöjd med. Jag hörde att det var den största svenska kata-framgången i ett VM sedan 1994.

Kevin Lieu är den andra Eskilstunakillen som åker med till Finland och gör sitt andra Nordiska Mästerskap.

– Känslan inför helgen är bra. Det är riktigt coolt att få representera landslaget, det är ingenting jag hade förväntat mig göra. Det ställs höga krav men jag gillar det, säger Kevin som till vardags tävlar för Eskilstuna Karateklubb.

Vad är din målsättning?

– Att ta mig upp på prispallen. Jag har tävlat en del internationellt och mött flera av mina motståndare tidigare. Jag vet att jag kan slå dem, säger 18-åringen som gör upp om medaljerna i kumite.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Alexandersson

Ämnen du kan följa