Osakas ersättare slog världsettan

Naomi Osaka tvingades dra sig ur WTA-slutspelet.

Ersättaren Kiki Bertens tackade för gratisbiljetten in i turneringen genom att slå världsettan Ashleigh Barty med 2–1 i set.

29 oktober 2019 09:05

Dubbla grand slam-vinnaren Naomi Osaka fick ett trist slut på tennissäsongen när hon tvingades lämna WTA-slutspelet i Kina med en axelskada. Japanskan lämnade beskedet strax innan hon skulle möta världsettan Ashleigh Barty.

Det var inte så här jag önskade avsluta den här turneringen eller min säsong. Jag ser fram emot att bli återställd och hoppas att vara tillbaka här i Shenzhen nästa år, sade Osaka, som hade vunnit sin första match i turneringen.

Nederländskan Kiki Bertens, tia på världsrankningen, kastades in som ersättare och den korta tiden till förberedelse verkade inte störa henne nämnvärt. Bertens förlorade visserligen första set mot Barty men lyckades sedan vända till seger mot den australiska världsettan: 3–6, 6–3, 6–4.

I början spelade jag inte så bra. Jag var tvungen att känna på banan lite men jag kom allt bättre in i rytmen genom att spela aggressivt och komma fram på nät. Jag tycker att jag gjorde ganska bra ifrån mig, säger Kiki Bertens.

Världens åtta bästa spelare är kvalificerade till WTA-slutspelet, som inleds med ett gruppspel där de två bästa från varje grupp går vidare. I den röda gruppen har Barty, Bertens och Belinda Bencic en seger var medan Petra Kvitova har förlorat sina två inledande matcher. I den andra gruppen, den lila, spelar Karoina Pliskova, Simona Halep, Bianca Andreescu och Elina Svitolina

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-AFP-Reuters