– När jag är ledig försöker jag koppla bort allting annat och bara vara med familjen, säger Kristján när vi når honom mitt under en semestervistelse i Norrland.
Kanske är det just den norrländska stillsamheten som avspeglar sig i 37-åringen från Eskilstuna. Han som har gjort sig känd för sin lugna och kalkylerande coachning och hyllats stort för sitt jobb som svensk förbundskapten i handboll. Efter kvartsfinal i VM 2017 och ett EM-silver i Kroatien i januari, har tränarämnet Andrésson varit hett även bland Europas toppklubbar. Något som mynnade ut i att den förre GUIF-tränaren och spelaren skrev på ett treårskontrakt med den tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen med start 2019.
Detta innebär att från och med första juli nästa år är det dubbla tjänster som gäller för Kristján.
– Jag är så klart väldigt tacksam över möjligheten att få träna en så stor klubb med de ambitionerna. Det ska också bli spännande att arbeta med spelare till vardags igen, något man inte gör som förbundskapten.
Just ambitioner finns det gott om hos den tyska handbollsjätten. Med två segrar de senaste tre säsongerna i världens bästa inhemska liga är det en stor och konstant press som ligger över både spelare och tränare.
– De har vunnit mycket under de senaste åren. Tyska ligamästare 2015-2016 och 2016-2017 samt att de tog hem tyska cupen förra säsongen. Så det är klart att publiken vill se bra handboll från vår sida, säger Kristján.
2016 sa han upp sig från tränaruppdraget i Guif med ett år kvar på kontraktet för att ta ett sabbatsår. Då hade han för övrigt varit klubbens huvudtränare i hela nio säsonger.
Det blev dock ett kort uppehåll och redan samma höst tackade han ja till förbundskaptensjobbet. Nu, två år senare, är han alltså klar för en comeback på klubblagsbänken.
Varför tror du att du fick jobbet?
– Det är klart att jobbet som svensk förbundskapten gjort mig synlig på den internationella scenen. Vi har gjort det väldigt bra och över förväntan, så det kan nog ha bidragit.
Vad har ni för målsättning?
– Det är lite för tidigt att tala om exakta målsättningar, men jag vet ju att deras ambitioner är att kriga om segern i både ligan och cupen samt att gå långt i Champions League. Så det blir något att bita i.
Vad kommer du tillföra som ny tränare?
– Jag är en tränare som hela tiden försöker se mina spelare och ge dem möjligheter att utvecklas, men samtidigt ställer höga krav. Få spelarna att vilja göra sitt bästa hela tiden. Så jag kommer vara den jag är helt enkelt. Vad jag kan bidra med rent spelmässigt är lite för tidigt att säga, men jag förespråkar en snabb och frejdig handboll.
Den första juli 2019 blir första dagen på nya jobbet för Kristján som inte blir ensam i Tyskland.
– Hela familjen flyttar med så klart. Exakt vart och när är dock inte helt bestämt än.
Rhein-Neckar Löwen är ett av "svensklagen" ute i Europa. Hade det någon del i ditt beslut?
– Jag har haft en dialog med svenskarna där och de önskade att jag skulle komma till klubben. Så det är klart att det bidrog till att jag tog jobbet. Det känns både tryggt och kul att spelarna vill jobba ihop med mig.
Samtidigt som Kristján tar över som ny tränare för Rhein-Neckar så fortsätter han sitt arbete som förbundskapten i landslaget. Något han ser både fördelar och nackdelar med.
– En fördel är att jag kommer närmare den tyska ligan och på så sätt får bättre koll på andra länders landslagsspelare. Nackdelen är att tiden som jag tidigare lagt på landslaget blir mindre. Än så länge är det svårt att säga exakt hur mycket tid som kommer försvinna.
Sverige blev i juni klart för VM i Danmark/Tyskland nästa år och har sedan ett EM 2020, där värdskapet delas mellan Sverige, Norge och Österrike, och ett eventuellt OS i Tokyo att se fram emot samma år.